ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η Maybach των φτωχότερων… πλουσίων!

Αυτή είναι η Maybach των φτωχότερων… πλουσίων!

Η Daimler ανακοίνωσε μια νέα εξακύλινδρη έκδοση της υπερπολυτελούς S-Class με τα σήματα της Maybach.

Του Γιάννη Σκουφή

Πάει, χάλασε ο κόσμος, καθώς μέχρι και η Maybach αποφάσισε να ικανοποιήσει όσους δεν είναι αρκετά πλούσιοι ώστε να μπορούν να αποκτήσουν μια S-Class με τα σήματά της. Και με έναν V8 κάτω από το μακρύ καπό της.

Και επειδή σε αυτές τις κατηγορίες σχεδόν τα πάντα προσδιορίζονται από τις επιθυμίες του πελάτη, έτσι και η Mercedes αποφάσισε να βάλει νερό στο κρασί της και να πέσει σε κυλίνδρους και κυβικά. Και φυσικά και σε τιμή.

Κάπως έτσι προέκυψε η «φτηνότερη» Maybach S-Class S 480 με τον εξηλεκτρισμένο εξακύλινδρο των 3.000 κυβικών που αποδίδει 367 ίππους και ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 6,0 δεύτερα.

Τα άσχημα νέα είναι πως αυτή η έκδοση της Maybach αρχικά προορίζεται για την αγορά της Κίνας όπου υπάρχουν πολύ υψηλοί φόροι για τα μοντέλα με κινητήρες μεγάλου κυβισμού. Για αυτό το λόγο στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, ακόμα και η στάνταρ S-Class διατίθεται με τετρακύλινδρο κινητήρα!

Ωστόσο η Maybach S 480 δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει ως S 450 και στην Ευρώπη -προς τα τέλη του έτους. Για τους πιο φτωχούς… των πλουσίων, όπως προαναφέραμε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes έχει ήδη δώσει κάποια αρχικά στοιχεία για μια πανίσχυρη δωδεκακύλινδρη έκδοση που θα παρουσιαστεί με αφορμή τη συμπλήρωσης των 100 ετών από την ίδρυση της Maybach.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.