ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σας αρέσει η ηλεκτρική Jaguar E-Type;

Jaguar

Μια νέα τάση που διευρύνεται συνεχώς είναι αυτή της μετατροπής των κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά.

Του Γιάννη Σκουφή

Ίσως να αναρωτιέστε για ποιο λόγο να αφαιρούνται από ένα πανέμορφο κλασικό αυτοκίνητο τα πρωτογενή όργανα του (κινητήρας, μετάδοση κλπ.) και στη θέση τους να μπαίνουν ηλεκτρικά. Όπως έγινε με αυτήν την E-Type που έχασε οτιδήποτε λειτουργούσε με οκτάνια για να μετατραπεί σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ένας καλός λόγος θα μπορούσε να είναι το ότι κάποιοι οδηγοί προτιμούν να απολαμβάνουν την αίσθηση ενός κλασικού αυτοκινήτου ήσυχα και αθόρυβα. Ισχύει και αυτό αλλά κυρίως ισχύει το ότι σε χώρες όπως η Βρετανία υπάρχουν αρκετές περιοχές και ζώνες που επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο αυτοκίνητα με μηδενικούς ρύπους.

Μία από τις πολλές εταιρείες που αναλαμβάνουν τέτοια πρότζεκτ είναι και η Electrogenic. Ένα από τα πιο πρόσφατα έργα της είναι η E-Type που βλέπετε στην οθόνη σας και όταν ολοκληρωθεί θα παρουσιαστεί στην έκθεση κλασικών αυτοκινήτων στο Λονδίνο. Αρκετοί θα είναι αυτοί που θα γυρίσουν το κεφάλι τους μπροστά σε μια μηχανολογικά κακοποιημένη Jaguar, όμως αρκετοί θα είναι και αυτοί που θα κοντοσταθούν απέναντι της.

Για όσους, λοιπόν, αρέσκονται στα ηλεκτρικά restomods να πούμε πως η Electrogenic συνδυάζει έναν ηλεκτρικό κινητήρα με ένα μηχανικό κιβώτιο με την κίνηση να περνά στους πίσω τροχούς. Υπάρχουν δύο εκδόσεις. Στην Tourer η τελική φτάνει τα 160 χλμ./ώρα, ενώ η Grand Tourer είναι η κορυφαία εκδοχή με 408 ίππους και 600 Nm. Η βασική μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία 240 χιλιομέτρων ενώ η πιο μεγάλη 400.

Το κόστος της μετατροπής ξεκινά από τις 63.000 ευρώ και φτάνει έως τις 93.000 ευρώ, χωρίς την αγορά της Jaguar E-type. Ενδιαφέρον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προνόμια εμβολιασμένων: Τι θα ισχύσει από τις 15 Ιουλίου σε εστίαση, κινηματογράφους, θέατρα, γήπεδα