ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Mini Vision Urbanaut αποτελεί πυξίδα. Για το μακρινό μέλλον.

Το Mini Vision Urbanaut αποτελεί πυξίδα. Για το μακρινό μέλλον.

Χαλαρώστε, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και ταξιδέψτε με ένα Mini όπως θα είναι την επόμενη δεκαετία.

Του Γιάννη Σκουφή

Το φουτουριστικό πρωτότυπο η Mini το είχε παρουσιάσει ψηφιακά πέρυσι το Νοέμβριο και τώρα αποκαλύπτει την τελική του μορφή. Όπως μπορούμε να δούμε σχεδιαστικά πρόκειται για ένα όχημα ενός όγκου που μας παραπέμπει σε κάψουλα.

Το εμπρός μέρος έχει μια μεγάλη κάθετη μάσκα ώστε να χωρά και να λειτουργεί αποδοτικότερα ο εξοπλισμός και τα συστήματα της αυτόνομης οδήγησης, ενώ η πρακτικότητα περνά σε άλλο επίπεδο όχι μόνο λόγω των συρόμενων θυρών, αλλά και του παρμπρίζ που ανοίγει προς τα έξω.

Αν δείτε πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες θα παρατηρήσετε πως η πρόσβαση γίνεται μόνο από την αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου. Και αυτό επειδή το Urbanaut μπορεί να έχει μια τυπική θέση οδήγησης με τα βασικά χειριστήρια, αλλά η λογική του αυτοκινήτου είναι να ταξιδεύει στον «αυτόματο» και με τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων. Έτσι υπάρχουν πολλαπλές δυνατότητες διαρρυθμίσεις και διατάξεις των καθισμάτων, με την πανοραμική οροφή και την ανάκλιση του παρμπρίζ να διαμορφώνουν ένα lounge διάκοσμο πάνω σε τέσσερις τροχούς.

Το σύστημα πρόωσης είναι πλήρως ηλεκτρικό και αντί για τα κλασικά προφίλ κίνησης Eco, Normal και Sport υπάρχουν αντίστοιχα τα Chill, Vibe και Wanderlust. Για όποιους θέλουν να πάρουν έναν υπνάκο (στο Chill), να χορέψουν (στο Vibe) ή να οδηγήσουν (στο Wanderlust) αυτό το concept που δημιουργήθηκε από μέσα προς τα έξω, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Mini.

Το concept που βλέπετε δεν είναι ψηφιακό αφού η Mini έχει κατασκευάσει ένα πραγματικό και θα το εκθέσει σε ειδικό χώρο στο Βερολίνο βολιδοσκοπώντας τις αντιδράσεις του κοινού και δρομολογώντας ανάλογα τα μελλοντικά της πλάνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Αλλαγές στις μετακινήσεις – Πώς θα ταξιδεύετε στα νησιά από τις 5 Ιουλίου