ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mazda περνά το Kodo και στα sneakers

H Mazda περνά το Kodo και στα sneakers

Το Kodo είναι η γλώσσα σχεδιασμού της Mazda που αποτυπώνεται σε κάθε νέο μοντέλο της. Τώρα εφαρμόζεται και σε παπούτσια.

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα όχι η τελευταία που μια εταιρία αυτοκινήτου περνά το σήματα της σε είδη ρουχισμού. Αν και αυτή η τάση συνήθως έχει να κάνει με κατασκευαστές σπορ μοντέλων, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι με λιγότερο προβεβλημένο προφίλ που να συνεργάζονται με επώνυμες φίρμες για να λανσάρουν γυαλιά, καπέλα, μπλουζάκια κ.α.

Για παράδειγμα η Mazda που συνεργάστηκε με την γνωστή εταιρεία αθλητικών υποδημάτων Mizuno για να προκύψει το ζευγάρι των sneakers που βλέπετε με την διχρωμία μαύρου και γκρι. Το στιλ των παπουτσιών είναι απλό και δυναμικό, όπως το design των αυτοκινήτων που διαθέτει στη γκάμα της η Mazda.

Ταυτόχρονα, η σόλα είναι τόσο λεπτή όσο χρειάζεται για να προσφέρει άνεση στο καθημερινό περπάτημα και εξαιρετική αίσθηση στο πάτημα των πεντάλ. Χαρακτηριστικό είναι το μαύρο πέλμα που παραπέμπει σε λάστιχο και έχει κατασκευαστεί με την τεχνική Cob της Misuno.

Στο πάνω μέρος του το μποτάκι δένει με ένα σκρατς, ενώ τα κορδόνια είναι ελαστρικά προκειμένου να μην πιέζεται το κουτεπιέ και όποιος τα φορά να νιώθει άνετα. Τώρα, αν γλυκοιτάζετε τα παπούτσια των Mazda-Misuno αυτά είναι διαθέσιμα από τον Μάρτιο του 2022 έναντι 360 δολαρίων.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την διάθεση των παπουτσιών στην Ευρώπη, αλλά κάθε φανατικός φίλος της μάρκας θα βρει ένα τρόπο για να τα παραγγείλει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Φυλάκισαν» και εξέδιδαν 19χρονη στην Ηλιούπολη: Τα 3 ερωτήματα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση - σοκ