ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρικό σκούτερ και τρίκυκλο από την BMW

Ηλεκτρικό σκούτερ και τρίκυκλο από την BMW

Η γερμανική εταιρία δεν είναι γνωστή μόνο για την κατασκευή αυτοκινήτων, αλλά και μοτοσικλετών. Ακόμη και ηλεκτρικών.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της BMW προφανώς και θα τα γνωρίζετε με εφαλτήριο το δημοφιλές i3 που σύντομα θα ολοκληρώσει την πορεία του παραδίδοντας την σκυτάλη στα νέας γενιάς ηλεκτρικά. Προφανώς έχει ήδη φτάσει και η ώρα για τα ηλεκτρικά σκούτερ με την BMW Motorrad να έχει ήδη παρουσιάσει το CE 04, ένα πολύ ενδιαφέρον δίτροχο με αυτονομία 130 χιλιομέτρων που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους.

Τα πλάνα όμως φυσικά και δεν εδώ, αλλά περιλαμβάνουν δύο νέα concept (τα Dynamic Cargo και Clever Commute) για να προσφέρουν λύσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα με την κυκλοφοριακή συμφόρηση

Το Dynamic Cargo είναι ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει σχετικά μεγάλα φορτία. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία είναι ιδανικό για νεαρές οικογένειες με παιδάκια, για παραδόσεις κατ’ οίκον από εταιρίες κούριερ, πιτσαρίες κ.α. ή για άλλες εξυπηρετήσεις στην πόλη.

Όπως μπορείτε να δείτε μπροστά υπάρχει ένας μεγαλύτερος τροχό, ενώ πίσω δύο μικρότεροι καθώς και ενισχυμένα σημεία στήριξης προκειμένου να αντέχουν στο επιπλέον βάρος. Το πόσο δεν το γνωρίζουμε αλλά σίγουρα πολλά κιλά παραπάνω από ένα απλό δίτροχο e-scooter.

Μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι τα σημεία στήριξης των ποδιών που είναι σαν πεντάλ ποδηλάτου για πιο οικεία αίσθηση, ενώ το πίσω μέρος κάτω από το κάθισμα μπορεί να υποδεχθεί ένα box μεταφοράς ή να αφαιρεθεί για να τοποθετηθούν άλλα αντικείμενα.

Σχετικά με το Clever Commute είναι ένα e-scooter που έχει ηλεκτρική κίνηση στους εμπρός τροχούς και μια μπαταρία που αφαιρείται εύκολα για να φορτίσει στο σπίτι ή να αντικατασταθεί από μια άλλη γεμάτη. Όπως μπορεί να γίνει σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Και τα δύο concepts έχουν αυτονομία για περίπου 20 χιλιόμετρα και προς το παρόν η BMW δεν δίνει άλλα στοιχεία αφού πρόκειται για δύο σχεδιαστικά πρότζεκτ. Τα οποία όμως έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να τα δούμε στους δρόμους. Των πόλεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης