ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έτοιμο το ηλεκτρικό Harley Serial 1

Έτοιμο το ηλεκτρικό Harley Serial 1

Το ηλεκτρικό ποδήλατο ίσως να είναι ότι φτηνότερο έχει να διαθέσει η Harley Davidson στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Του Γιάννη Σκουφή

Η αμερικάνικη Harley Davidson είναι πασίγνωστη για τις μεγάλου κυβισμού της μοτοσυκλέτες της με το χαρακτηριστικό ήχο. Ωστόσο, στο πνεύμα της νέας εποχής δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη και ήδη από πέρυσι έχει παρουσιάσει το πρώτο της adventure bike, το Pan America, καθώς και την πιο κλασική Sportster.

Και μαζί με αυτή την πολύ μεγάλη αλλαγή η Harley έχει ήδη παρουσιάσει από πέρυσι το πρώτο της ηλεκτρικό ποδήλατο, που από πρωτότυπο εξελίχθηκε σε μοντέλο παραγωγής, το Serial 1. Το οποίο σχεδιαστικά έχει αρκετά στοιχεία από την πρώτη μοτοσικλέτα που έφτιαξε η αμερικανική μάρκα το 1903. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι ιθύνοντες της εταιρείας.

Το συμπαθητικό e-bike βασίζεται σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο και στο βασικό του στοιχείο τοποθετείται μια μπαταρία ενεργειακού περιεχομένου 592 Wh. Φορτίζει σε κάτι λιγότερο από πέντε ώρες και προσφέρει υποβοήθηση από 60 έως 170 χιλιόμετρα (ανάλογα με τη χρήση).

Ο ιμάντας από ανθρακόνημα της Gates αναλαμβάνει το πέρασμα της ροπής από τα πεντάλ, αλλά και την υποβοήθηση του ηλεκτρικού μοτέρ της Brose, για την οποία υπάρχουν τέσσερα προγράμματα, τα Eco, Tour, Sport και Boost. Το μοτέρ ισχύος 250 W προσφέρει υποβοήθηση έως τα 30 χλμ./ώρα

Τα φωτάκια μπροστά και πίσω είναι πλήρως LED, ενώ ανάλογα με την έκδοση υπάρχουν φτερά ή σχάρες, ενώ αν το προτιμά ο πελάτης μπορεί το e-bike να είναι εντελώς «γυμνό». Στην Ευρώπη οι τιμές για το e-bike της Harley Davidson ξεκινούν περίπου από τις 3.500 ευρώ και φτάνουν κοντά στις 5.000 ευρώ για τις κορυφαίες εκδόσεις του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αττική: Ο δρόμος της φωτιάς - Το χρονικό μιας ιστορικής καταστροφής που «μαύρισε» τις ψυχές μας