ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων: Πώς να τις αποφύγεις!

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων: Πώς να τις αποφύγεις!

Μετά από δέκα χρόνια μειώσεων στα κόστη των ασφαλίστρων, ο φετινός Οκτώβριος φαίνεται να φέρνει αυξήσεις, τις οποίες πολλοί οδηγοί έχουν ήδη παρατηρήσει στο συμβόλαιό τους.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της πανδημίας και ειδικά στις περιόδους του lockdown, είδαμε σημαντικές εκπτώσεις στα ασφάλιστρα οχημάτων. Οι ασφαλιστικές, προσπαθώντας να σταθούν στο πλευρό των οδηγών που δεν μετακινούσαν το όχημά τους, αλλά είχαν και την υποχρέωση από το Νόμο να το κρατήσουν ασφαλισμένο, έριξαν τα κόστη. Ωστόσο, από το καλοκαίρι και μετά αυξήθηκε σημαντικά η κυκλοφορία και μαζί, τα ατυχήματα.

Τώρα λοιπόν οι ασφαλιστικές καλούνται να εξυπηρετήσουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό ζημιών με αποτέλεσμα να αλλάζουν τα τιμολόγιά τους και να βλέπουμε σιγά σιγά αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.

Πόσο θα αυξηθούν τα ασφάλιστρά σου;

Αν από δική σου ευθύνη προκληθεί ατύχημα με το αυτοκίνητο, ξέρεις ήδη πως στην επόμενη ανανέωση θα αυξηθούν τα ασφάλιστρά σου, εκτός κι αν έχεις κάλυψη για προστασία bonus malus.

Αλλά κι αν δεν προκαλέσεις κανένα ατύχημα, το προσεχές διάστημα είναι πιθανό να δεις αύξηση στα ασφάλιστρά σου. Μέχρι στιγμής, κάποιοι οδηγοί δηλώνουν ότι τον Οκτώβριο είχαν αυξήσεις της τάξης του 5% στο συμβόλαιό τους, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.

Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ασφάλειας του αυτοκινήτου σου είναι:

  • Η παλαιότητα και η τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος
  • Τα κυβικά του οχήματος
  • Ο ταχυδρομικός κώδικας (ΤΚ) της περιοχής σου
  • Η επιλογή του προγράμματος: βασικού πακέτου, πυρός κλοπής ή μικτής ασφάλειας
  • Η ηλικία και εμπειρία του οδηγού / ιδιοκτήτη

Κάθε ασφαλιστική ακολουθεί δική της τιμολογιακή πολιτική και ως εκ τούτου θα σου δώσει διαφορετική προσφορά, για τα ίδια στοιχεία οχήματος και ιδιοκτήτη.

Ποιοι οδηγοί θα δουν μεγαλύτερες αυξήσεις;

Οι “πιστοί” πελάτες των ασφαλιστικών, δηλαδή, οι οδηγοί που ανανεώνουν αυτόματα το συμβόλαιό τους, χωρίς να αναζητούν άλλες προσφορές, μάλλον θα έχουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα ασφάλιστρά τους. Αντιθέτως, οδηγοί που συγκρίνουν προσφορές από διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες φαίνεται να εξοικονομούν περισσότερο στα ετήσια ασφάλιστρα.

Πιο σημαντική από ποτέ η σύγκριση προσφορών

Θέλεις να αποφύγεις την αύξηση στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σου; Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να συγκρίνεις πριν επιλέξεις. Το insurancemarket.gr είναι η πρώτη επιλογή των Ελλήνων οδηγών για online σύγκριση και αγορά συμβολαίου. Μέσα σε 5’ μπορείς:

  • να συγκρίνεις δωρεάν έως 26 ασφαλιστικές εταιρείες
  • να επιλέξεις την προσφορά που σου ταιριάζει
  • και να λάβεις το συμβόλαιο στο email σου

Και για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις με αυξήσεις κατά την ανανέωση του συμβολαίου σου, το insurancemarket.gr έχει λανσάρει το best price alert, την υπηρεσία που πριν την ανανέωση συμβολαίου σε ενημερώνει αν υπάρχει καλύτερη προσφορά για σένα!

Επίσης, η εγγύηση χαμηλότερης τιμής σου εξασφαλίζει ότι εάν βρεις αλλού χαμηλότερη τιμή από αυτή που βρήκες στην πλατφόρμα τους, σου επιστρέφει τη διαφορά. Οπότε, αν θέλεις ασφάλεια αυτοκινήτου οικονομικά, μπες και σύγκρινε έως 26 ασφαλιστικές, από το κινητό ή τον υπολογιστή σου. Όλη η διαδικασία ολοκληρώνεται online, γρήγορα και εύκολα.