ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα χιλιόμετρα λέτε πως έχει κάνει αυτό το Honda CR-X;

Πόσα χιλιόμετρα λέτε πως έχει κάνει αυτό το Honda CR-X;

Είτε το πιστεύτε είτε όχι αυτό το CR-X του 1990 έχει διανύσει λιγότερα χιλιόμετρα από ένα… δρομολόγιο Κηφισιά-Γλυφάδα.

Του Γιάννη Σκουφή

Είναι μερικές φορές να απορείς με ορισμένα πράγματα που ακούς. Όπως για αυτό το Honda CR-X που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση λες και βγήκε χτες από το εργοστάσιο. Αρκεί και μόνο να πούμε πως για 31 χρόνια ήταν κλεισμένο σε ένα γκαράζ με αποτέλεσμα να έχει διανύσει λιγότερα από 20 χιλιόμετρα. Για την ακρίβεια, μόλις 17!

Το εικονιζόμενο CR-X είχε πωληθεί από μια αντιπροσωπεία στη Λισσαβόνα. Τώρα, πωλείται ξανά σε άγνωστη τιμή και ενώ τα πάντα πάνω του είναι γνήσια. Μέχρι και τα ελαστικά είναι αυτά της πρώτης τοποθέτησης, ενώ το μόνο που έχει αντικατασταθεί είναι η μπαταρία, τα υγρά φρένων και τα λάδια.

Προφανώς, όσο και αν ψάξει κανείς στον κόσμο αυτό το CR-X ίσως να είναι αυτό που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από οποιοδήποτε άλλο. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως στα μουσεία υπάρχουν κλασικά αυτοκίνητα με πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από αυτό το Honda.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως το CR-X ήταν ένα από τα πιο γνωστά σπορ κουπέ εξ Ιαπωνίας. Οι δύο πρώτες του γενιές παράγονταν στο εργοστάσιο της μάρκας στην Σουζούκα από το 1983 έως το 1991, ενώ ανάλογα με την αγορά είχε διάφορους κινητήρες. Στην Ευρώπη πάντως είχε κυκλοφορήσει με έναν VTEC 1.600 κυβικών και 130 ίππων.

Το χαμηλό κέντρο βάρους και η εξίσου χαμηλή θέση οδήγησης ενθουσιάζει κάθε φίλο της σπορ οδήγησης, με την τελευταία να επωφελείται από το βάρος που δεν ξεπερνά τα 900 κιλά.

Το CR-Z θεωρήθηκε πνευματικός διάδοχο του CR-X και ξεκίνησε να παράγεται το 2010. Είχε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης γύρω από ένα σύνολο 1.500 κυβικών και 124 ίππων, αλλά λόγω της μικρής ζήτησης ο κύκλος του μοντέλου ολοκληρώθηκε το 2016.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξαν πυρ πλοία και υποβρύχια – Μήνυμα ετοιμότητα στον Ερντογάν

Επίθεση με βιτριόλι: Πέφτει η «αυλαία» της δίκης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης απόφασης

Ζεφύρι: Βίντεο – ντοκουμέντο με άσκοπους πυροβολισμούς σε αυλή σπιτιού