ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Viral έχουν γίνει φωτογραφίες που δείχνουν οδηγούς να έχουν αποτυπωμένα τα λογότυπα των αυτοκινήτων

Viral έχουν γίνει φωτογραφίες που δείχνουν οδηγούς να έχουν αποτυπωμένα τα λογότυπα των αυτοκινήτων

Αερόσακοι που ανοίγουν αφήνουν σημάδια σε άτυχους οδηγούς

Του Γιάννη Σκουφή

Αν αναρωτιέστε από που προέρχονται αυτά τα σημάδια στα χέρια οδηγών που έχουν περάσει την δυσάρεστη εμπειρία ενός τροχαίου, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται για τατουάζ. Είναι σημάδια από τα λογότυπα των εταιρειών που βρίσκονται πάνω στα «καπάκια» των τιμονιών και που δημιουργούν ένα προσωρινό όσο και οδυνηρό αποτύπωμα.

Σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο και στην περίπτωση μιας σφοδρής σύγκρουσης ανοίγουν οι αερόσακοι για να προστατέψουν τους οδηγούς. Το άνοιγμά τους πραγματοποιείται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και η διόγκωση τους είναι απότομη και με μεγάλη ένταση. Ίσως να έχετε ακούσει για περιπτώσεις μικρό-εγκαυμάτων στο πρόσωπο ή στα χέρια.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου κατά το άνοιγμα των αερόσακων το κάλυμμα του τιμονιού εκτοξεύεται πάνω στα χέρια των οδηγών που εκείνη την στιγμή κρατούν το τιμόνι. Το χτύπημα γίνεται με τόση δύναμη που αρκετές φορές αφήνει το αποτύπωμα του λογότυπου πάνω στο χέρι με την μορφή μώλωπα.

Παρακάτω θα δείτε μία από τις πολλές αναρτήσεις που έχουν γίνει στα social media δείχνοντας περιστατικά με αποτυπωμένα τα λογότυπα διαφόρων εταιριών. Εννοείται πως τα σημάδια αυτά είναι προσωρινά και πως μετά από μερικές μέρες εξαφανίζονται.