ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πωλείται ένα πολύ σπάνιο ταχύπλοο με τα σήματα της Ferrari

Πωλείται ένα πολύ σπάνιο ταχύπλοο με τα σήματα της Ferrari

Οτιδήποτε έχει το σήμα της Ferrari είναι πανάκριβο και ποθητό. Ειδικότερα όταν πρόκειται για ένα ταχύπλοο με συλλεκτική αξία.

Του Γιάννη Σκουφή

Το κατακόκκινο σκάφος που βλέπετε ονομάζεται Riva Ferrari 32 και είναι μόλις το ένα από τα 40 όλα και όλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Εντός της εβδομάδας θα πωληθεί σε δημοπρασία που διοργανώνει η RM Sotheby’s στην Φλόριντα με την τιμή του να αναμένεται να κυμανθεί από 90 έως 140 χιλιάδες ευρώ.

Καθόλου άσχημα για ένα σκάφος που κατασκευάστηκε από τη Riva σε συνεργασία με την Ferrari το 1990. Την απαρχή δηλαδή της χρυσής δεκαετίας που τα supercars ήταν αφίσες στα εφηβικά δωμάτια και η Scuderia κυριαρχούσε στη Φόρμουλα 1.

Το νούμερο 32 σχετίζεται με το μήκος του σκάφους (σε πόδια), ενώ η λαμπερή βαφή Rosso Corsa μας παραπέμπει ευθέως στην Ferrari. Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σκάφους έχει ανακατασκευάσει τους κινητήρες, ενώ από τα λίγα που έχει προσθέσει είναι το παρμπρίζ για να κόβει τον αέρα.

Την πλεύση αναλαμβάνουν δύο V8 Vulcano με τον καθένα να αποδίδει 390 ίππους που περνούν στις προπέλες μέσω κιβωτίων της Borg Warner, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 100 χλμ./ώρα.

Πράγματι εντυπωσιακή τιμή, όπως εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του σκάφους με κλασικές δερμάτινες επενδύσεις, τριάκτινο τιμόνι που μας παραπέμπει στα τότε μοντέλα της Ferrari, καθώς και μαύρα όργανα κ.α. Αξιοσημείωτο είναι το στερεοφωνικό της Clarion με CD-player που μας γυρίζει αρκετά πίσω στο χρόνο.