ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σας αρέσουν τα ηλεκτρικά κάμπριο με ρετρό στυλ;

Σας αρέσουν τα ηλεκτρικά κάμπριο με ρετρό στυλ;

Το Wiesmann Project Thunderball είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και πιο όμορφα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα.

Του Γιάννη Σκουφή

Υπάρχουν κάμπριο και κάμπριο. Αυτά όμως που τραβούν την προσοχή είναι όσο τα χαίρονται μόνο δύο και που συνήθως προσφέρουν και οδηγική απόλαυση. Ο λόγος για τα περίφημα roadster.

Το εικονιζόμενο πιστώνεται στην Wiesmann, μία ανεξάρτητη γερμανική εταιρία που πριν από μερικά χρόνια είχε πτωχεύσει και που είχε γίνει γνωστή για τα ιδιαίτερα roadster της έχοντας κάτω από το καπό κινητήρες της BMW.

Όπως φαίνεται η Wiesmann κατάφερε να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα και έρχεται να παρουσιάσει το Project Thunderball. Το οποίο μπορεί να δείχνει κάπως ρετρό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα που υπάρχουν μιας και κάτω από το μεγάλο καπό δεν υπάρχει κάποιος εξακύλινδρος ή V8.

Το Thunderball έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ στον πίσω άξονα προκειμένου να διατηρηθεί ο fun to drive χαρακτήρας του roadster. Η συνδυαστική απόδοση εντυπωσιάζει καθώς φτάνει τους 671 ίππους και τα 1.100 Nm, ενώ η μπαταρία των 83,0 kWh εξασφαλίζει μια θεωρητική αυτονομία που ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα.

Πάντως, αν κρίνουμε από τις καταιγιστικές επιδόσεις -τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε μόλις 2,9 δεύτερα- στην πράξη η αυτονομία μάλλον δεν θα ξεπερνά τα 250 χιλιόμετρα.

Αυτά για ένα roadster που θα γίνει πραγματικότητα αν τελικά η Wiesmann, που έχει στόχο τις 1.000 μονάδες ετησίως, εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια.