ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έτοιμο το πιο μικρό των Jeep που θα είναι και ηλεκτρικό

Έτοιμο το πιο μικρό των Jeep που θα είναι και ηλεκτρικό

H Jeep θα διευρύνει ακόμη περισσότερο την γκάμα της μάρκας με ένα μίνι μοντέλο που ήδη δοκιμάζεται στους δρόμους.

Του Γιάννη Σκουφή

Από πλευράς διαστάσεων το νέο Jeep θα τοποθετείται πολύ κοντά και ίσως κάτω από το Renegade που θα συνεχίσει με την πιο «off road» σχεδίαση. Όσο για το baby-Jeep αυτό θα έχει μια πιο ήπια προσέγγιση με πιο αεροδυναμικό σχήμα αλλά έχοντας πάντοτε στο μπροστινό μέρος την χαρακτηριστική μάσκα ως στοιχείο άμεσης αναγνώρισης.

Αυτό που θα πρέπει να περιμένει κανείς από τον βενιαμίν της Jeep είναι πως θα τοποθετείται απέναντι στα Opel Mokka, Peugeot 2008 κ.α. Άλλωστε, τα μηχανικά μέρη θα προέρχονται από τα δύο αυτά μοντέλα που βασίζονται στο πλαίσιο CMP.

Ακόμη και αν το νέο Jeep δεν θα κατασκευάζεται μαζί με αυτά τα δύο μοντέλα στην Γαλλία αλλά στο εργοστάσιο της Stellantis στην Πολωνία -μαζί με την επερχόμενη Alfa Romeo Brennero και το νέο Fiat 500X- τα συστήματα πρόωσης θα είναι κοινά.

Έτσι, στην βάση θα δούμε τους τρικύλινδρους turbo των 1.200 κυβικών χωρίς να αποκλείεται και ο diesel των 1.500 κυβικών. Αξιοσημείωτο είναι πως το μικρότερο Jeep θα είναι και το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας χρησιμοποιώντας το γνωστό σύστημα πρόωσης (των Mokka-e και e-2008) με την μπαταρία των 50 kWh και το ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ίππων.

Τέλος, να πούμε πως το «βασικό» Jeep ίσως και να παρουσιαστεί προς τα τέλη του έτους. Το σίγουρο είναι πως θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.