ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Απογειώθηκε» ο άνθρωπος με τον ταχύτερο τράκτορα στον κόσμο!

«Απογειώθηκε» ο άνθρωπος με τον ταχύτερο τράκτορα στον κόσμο!

Ο Chris Darnell, ο άνθρωπος που είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ ταχύτητας με τράκτορα, πέταξε στα ουράνια μετά από ένα τραγικό δυστύχημα.

Του Γιάννη Σκουφή

Το παιχνίδι με τα ρεκόρ ταχύτητας είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και αρκετές φορές όποιος το επιχειρεί το πληρώνει με την ίδια του την ζωή. Αυτό έπαθε και ο 40χρονος Chris Darnell του οποίου ο πατέρας Neal κατέχει από το 2005 το παγκόσμιο ρεκόρ της υψηλότερης ταχύτητας που έχει επιτευχθεί με τον τράκτορα Flash Fire Jet Truck. Ο οποίος «έπιασε» 603 χλμ./ώρα στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Tyndall στη Φλόριντα.

Πραγματικά, ακούγεται απίστευτο αν αναλογιστεί κανείς τον τύπο του οχήματος και την τεράστια μετωπική του επιφάνεια που επηρεάζει φυσικά αρνητικά την αεροδυναμική.

Ένα ρεκόρ που συνεχίζει να υφίσταται παρόλο που ο υιός του Darnell επιχείρησε αρκετές φορές να το σπάσει.

Τελικά, η κακή μέρα δεν ήρθε σε κάποια από τις απόπειρες του αυτές, καθώς πριν από μερικές ημέρες έχασε την ζωή του με το Shockwave Jet Truck κατά τη διάρκεια μίας επίδειξης με αεροσκάφη στην αεροπορική βάση του Battle Creeκ στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Οι αιτίες του ατυχήματος δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί αλλά όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο το φορτηγό εκτρέπεται από την κανονική του πορεία και μετά από τούμπες τυλίγεται αμέσως στις φλόγες. Κάτι που ήταν φυσικό αφού στην καρότσα του τράκτορα υπήρχαν τρεις κινητήρες τζετ που συνολικά απέδιδαν 36.000 ίππους προκειμένου να επιτευχθεί η επιζητούμενη μέγιστη ταχύτητα.