ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πρωταθλήτρια Red Bull RB16B και ως μοντέλο

Η πρωταθλήτρια Red Bull RB16B και ως μοντέλο

Η μόνη περίπτωση για να αποκτήσει κανείς το μονοθέσιο με το οποίο ο Max Verstappen πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα είναι να αποκτήσει αυτή την υπό κλίμακα ρέπλικα.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Amalgam Collection είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρείες στο χώρο του μοντελισμού και όπως φαίνεται οι δουλειές πάνω από το καλό στο καλύτερο. Και αυτό γιατί παρουσιάζει συνεχώς νέα μοντέλα υπό κλίμακα τα οποία πολλές φορές κοστίζουν όσο ένα κανονικό αυτοκίνητο.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι αυτό της RB16B με την Amalgam να συνεργάζεται στενά με τη Red Bull προκειμένου να κατασκευάσει ένα πιστό αντίγραφο σε κλίμακα 1:8 του μονοθεσίου.

Με το οποίο ο Verstappen αγωνίστηκε πέρυσι στα Γκραν Πρι στο Άμπου Ντάμπι, στη Τουρκία και στο Μονακό. Επιπρόσθετα υπάρχει και μια ρέπλικα του μονοθεσίου με το οποίο ο Sergio Perez νίκησε στον αγώνα στο Μπακού.

Προκειμένου να υλοποιηθεί το μοντέλο που βλέπετε η Red Bull Racing παραχώρησε πολλά σχέδια CAD στην Amalgam, η οποία αφιέρωσε περισσότερες από 2.500 ώρες εξέλιξης και σχεδιασμού. Από κει και πέρα για κάθε ένα χρειάζονται περίπου 250 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Και κάπως έτσι η τιμή αυτής της εξαιρετικής σε λεπτομέρεια και πιστότητα RB16B υπό κλίμακα, η οποία θα κατασκευαστεί συνολικά 198 φορές, φτάνει ούτε λίγο ούτε πολύ τις 10.440 ευρώ.