ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία Mercedes 843 ίππων με την υπογραφή του Roger Federer

Μία Mercedes 843 ίππων με την υπογραφή του Roger Federer

O Federer, ένας από τους μεγαλύτερους τενίστες όλων των εποχών, αποσύρθηκε πρόσφατα από την ενεργό δράση και είναι έτοιμος να αλλάξει πολλά πράγματα στην ζωή του.

Του Γιάννη Σκουφή

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει κάθε σπουδαίος αθλητής είναι η ζωή μετά τους αγώνες και τις συνεχείς προπονήσεις. Για τον Federer, μετά τις αμέτρητες επιτυχίες που έχει γράψει στα γήπεδα του τένις και μετά τις 20 νίκες Grand Slam που έχει πετύχει έφτασε η ώρα να συνεχίσει και να διευρύνει τις συνεργασίες του.

Μία από αυτές είναι και ο ρόλος του ως πρεσβευτής της Mercedes. Μάλιστα, στα τέλη του μήνα θα βγει σε δημοπρασία μία πολύ ιδιαίτερη Mercedes-AMG GT 63 S E Performance με την τιμή της να αναμένεται να φτάσει έως τις 250.000 ευρώ. Κάθε 63 S E που βγαίνει από το εργοστάσιο της Mercedes είναι ξεχωριστή αλλά αυτή εδώ σχεδιάστηκε μαζί με τον θρύλο του τένις, Roger Federer.

Και δεν είναι μόνο το έντονο κίτρινο χρώμα Electric Beam που τραβά την προσοχή και που μας παραπέμπει στο αντίστοιχο χρώμα που έχουν τα μπαλάκια του τένις. Η ειδική αυτή έκδοση έχει την υπογραφή του Federer, ενώ και στο εσωτερικό υπάρχουν στοιχεία που έχουν σχέση με το ανερχόμενο σε δημοφιλία σπορ.

Υπενθυμίζεται πως η GT 63 είναι το πρώτο plug-in υβριδικό της Mercedes-AMG. Η συνδυαστική ισχύς του plug-in συστήματος φτάνει τους 843 ίππους και η ροπή τα 1.400 Nm. Κάπως έτσι το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 316 χλμ./ ώρα.

H RM Sotheby’s είναι ο οίκος που έχει αναλάβει και αυτή τη πώληση με τα έσοδα να προορίζονται για την ενίσχυση δημόσιων εγκαταστάσεων τένις στο Λονδίνο.