ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Xiaomi θέλει να γεμίσει το κόσμο με δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα

H Xiaomi θέλει να γεμίσει το κόσμο με δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο κινεζικός κολοσσός των ηλεκτρονικών ετοιμάζεται να μπει δυνατά και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Xiaomi μπορεί να μην έχει ακόμη παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά αυτό θα γίνει πολύ σύντομα καθώς η κινεζική εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει πως ξεκινά να στήνει τις γραμμές παραγωγής έχοντας επενδύσει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ανακοίνωση για την είσοδο της Xiaomi στην αγορά αυτοκινήτου είχε κάνει ο CEO της εταιρίας, o Lei Jun, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε πως στόχος είναι η πώληση πάνω από 10 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων τον χρόνο!

«Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει μειωθεί δραματικά σε σύγκριση με τα συμβατικά βενζινοκίνητα. Περίπου 30.000 εξαρτήματα είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμα, ενώ το κόστος των μπαταριών έχει μειωθεί κατά 80% μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια (με τουλάχιστον 50% περισσότερο περιθώριο μείωσης του κόστους στο μέλλον)», αναφέρει ο Lei Jun σε πρόσφατή του ανάρτηση στο Twitter.

Στόχος της Xiaomi είναι όταν φτάσει στο μέγιστο της παραγωγικής της ικανότητας, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει σε περίπου μία δεκαετία, να έχει καταφέρει να βρίσκεται ανάμεσα στις 5 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες. Για να επιτευχθεί αυτό η κινεζική εταιρία θα πρέπει να κατασκευάζει περίπου 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα, όσα περίπου παράγουν σήμερα το χρόνο η Toyota και ο όμιλος Volkswage.

Για να δούμε αν θα τα καταφέρει η Xiaomi αφού και ο Elon Musk αισιοδοξεί ότι η Tesla θα καταφέρει το πολύ σε μία δεκαετία να αγγίξει μια ετήσια παραγωγή 20 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Για να δούμε, τι θα δούμε…

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube