ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To αυτοκίνητο των Sony-Honda δεν θα είναι για την τσέπη μας

To αυτοκίνητο των Sony-Honda δεν θα είναι για την τσέπη μας

Πρόσφατα η Sony έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το μεγάλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κατασκευάζει μαζί με την Honda.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Sony είχε ξαφνιάσει τους πάντες όταν τον Ιανουάριο του 2020 είχε αποκαλύψει το πρωτότυπο Vision-S. Ένα μοντέλο με τόσο ελκυστική εμφάνιση που όλοι θεωρούσαν σχεδόν σίγουρη την είσοδο του κολοσσού των ηλεκτρονικών στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Κάτι που τελικά έγινε και σε συνεργασία με την Honda δημιουργήθηκε η εταιρεία Afeela. Στην οθόνη σας βλέπετε το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει το 2026. Αυτά είναι τα καλά νέα…

Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε το Afeela θα έχει πολύ υψηλή τιμή πώλησης επειδή πολύ απλά το πρώτο EV της μάρκας είναι ένα υψηλών προδιαγραφών προϊόν το οποίο πέρα από όλα τα άλλα θα απορροφήσει το αρχικό κόστος εξέλιξης και παραγωγής.

Οι Ιάπωνες απέφυγαν να δώσουν ένα νούμερο αλλά είπαν πως η τιμή θα είναι ασύμφορα υψηλή και πως ένας πιο ορθολογικός τρόπος απόκτησης του Afeela θα είναι μέσα από ένα πενταετές ή δεκαετές συμβόλαιο χρονομίσθωσης.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Afeela θα προσφέρει σε όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου συνεχή υποστήριξη με over the air (OTA) αναβαθμίσεις έτσι ώστε να παραμένει πάντοτε επίκαιρο τεχνολογικά. Ακόμη και η μπαταρία θα μπορεί μετά από χρόνια να αναπληρώνεται ώστε να βρίσκεται κοντά στην απόδοση μιας καινούργιας.