ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SsangYong Torres EVX: Το διαβατήριο για την Ευρώπη

SsangYong Torres EVX: Το διαβατήριο για την Ευρώπη

Αυτό είναι το μοντέλο με το οποίο η κορεατική εταιρία θα μπορέσει να επιστρέψει στην απαιτητική ευρωπαϊκή αγορά.

Του Γιάννη Σκουφή

Την SsangYong θα την γνωρίζετε από τα κάπως ιδιαίτερα σχεδιαστικά, αλλά με μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητες SUV της που για τα πρώτα χρόνια της πορείας της μάρκας είχαν κινητήρες Mercedes.

Αργότερα η εταιρεία απέκτησε δική της τεχνογνωσία και ξεκίνησε να κατασκευάζει πραγματικά πολύ ενδιαφέρονται μοντέλα και με πολύ καλά ποιοτικά στάνταρ, όπως ήταν το Tivoli.

Ωστόσο, η συγκυρία ήταν κακή για την SsangYong, ενώ οι συνεχώς αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων ουσιαστικά εξώθησαν τους Κορεάτες εκτός παιχνιδιού.

Παρά τα οικονομικά της προβλήματα η SsangYong (η οποία εξαγοράστηκε από την KG Group) συνέχισε να παρουσιάζει νέα μοντέλα και να μένει παραδοσιακά επικεντρωμένη στα SUV. Έτσι πέρυσι είχε κυκλοφορήσει το Torres, ένα μεγάλο 4x4 με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στην Ασία.

Όσο για την Ευρώπη το μόνο SsangYong που θα μπορούσε να διατίθεται χωρίς να επιβαρύνει την εταιρεία θα ήταν ένα ηλεκτρικό. Το οποίο θα παρουσιαστεί τέλη του μήνα στην Σεούλ ως η ηλεκτρική εκδοχή του Torres που θα ονομάζεται EVX.

Σχεδιαστικά το ηλεκτρικό Torres έχει μία εμφατική κλειστή μάσκα και πολύ λεπτούς προβολείς με το μοτίβο των LED στοιχείων να θυμίζει και κάτι από Jeep. Πάντως, το ταμπλό δείχνει πολύ σύγχρονο έχοντας ένα πάνελ ενσωματωμένο στενόμακρο ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία οθόνη αφής.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού Torres, το οποίο θα έχει ένα μοτέρ στον μπροστινό άξονα και μία μπαταρία 61,5 kWh που θα προσφέρει περίπου 400 χιλιόμετρα αυτονομίας σε πραγματικές συνθήκες.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρχουν και δύο ηλεκτρικά μοτέρ για χάρη της τετρακίνησης. Περισσότερα όμως θα μάθουμε στους επόμενος μήνες με το ηλεκτρικό SsangYong να αναμένεται από τα τέλη του έτους και μετά.