ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια σπορ αυτοκίνητα έχουν στοχοποιηθεί από τους κλέφτες;

Ποια σπορ αυτοκίνητα έχουν στοχοποιηθεί από τους κλέφτες;

Μια πολύ περίεργη κατάσταση έχει δημιουργηθεί στην αμερικανική αγορά με τους κλέφτες να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε μία μάρκα.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτή η μάρκα είναι η Dodge και συγκεκριμένα οι κορυφαίες εκδόσεις των Charger και Challenger. Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται συνεχόμενες κλοπές των συγκεκριμένων μοντέλων, τα οποία όμως δεν διαλύονται για να πωληθούν ως ανταλλακτικά.

Ο βασικός λόγος που οι κλέφτες προτιμούν τα Charger και Challenger είναι η μεγάλη τους ισχύ που εξασφαλίζει την ταχύτητα που χρειάζεται για να ξεφεύγουν από τα περιπολικά που υπολείπονται σε δύναμη και επιδόσεις. To πιο κουφό είναι πως τα κλεμμένα Dodge χρησιμοποιούνται και στις κλοπές άλλων Dodge, έτσι ώστε να διαφεύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σε ένα τμήμα του Τενεσί, οι συγκεκριμένοι εγκληματίες βλέπουν το πλεονέκτημα ενός δυνατού αυτοκινήτου σε σχέση με ένα περιπολικό.

«Πιστεύω ότι κλέβουν τα συγκεκριμένα μοντέλα υψηλών επιδόσεων που ξέρουν ότι είναι γρήγορα, προκειμένου να μπορούν να ξεφεύγουν από τα περιπολικά, ενώ επιστρέφουν με τα κλεμμένα Dodge αναζητώντας άλλα για να τα κλέψουν και αυτά».

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Νάσβιλ, πέρυσι κλάπηκαν 149 δυνατά Dodge. Μέσα στο 2023 και μέχρι τώρα έχουν κλαπεί ακόμη 23. Αυτό το μήνα στο Κεντάκι έξι Dodge Hellcat έκαναν φτερά μέσα σε λιγότερα από 45 δευτερόλεπτα. Και κάτι μας λέει πως αρκετοί κάτοχοι Dodge θα έχουν χάσει τον ύπνο τους. Ποιος ξέρει, ίσως να κοιμούνται και μέσα στα αυτοκίνητα τους.