ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το νέο παιχνίδι του Michael Jordan

Αυτό είναι το νέο παιχνίδι του Michael Jordan

O κορυφαίος μπασκετμπολίστας στον κόσμο δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για τα σπορ αυτοκίνητα.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο θρύλος του NBA με τις δεκάδες επιτυχημένες επιχειρήσεις είναι ένας από τους ανθρώπους που θεωρητικά και πρακτικά μπορεί να έχει ότι θελήσει. Και πιθανότατα ο Τζόρνταν να μην ξέρει ακόμη και ο ίδιος τι έχει στα γκαράζ του και για αυτό είπε να προσθέσει και ένα «πατριωτικό» supercar.

Ο λόγος για το αμερικανικό Hennessey Venom F5 Roadster, ένα από τα ταχύτερα ανοιχτά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον κόσμο.

Πρόσφατα, η Hennessey Performance δημοσίευσε μία φωτογραφία που βλέπουμε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας John Hennessey να στέκεται μαζί με τον Michael Jordan μπροστά από ένα Venom F5 Roadster.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε μπροστά από το ιδιωτικό γκολφ κλαμπ του Jordan που βρίσκεται στη Φλόριντα και ονομάζεται «Grove XXII». Όσο για το Venom που παραδόθηκε στον G.O.A.T. είναι γκρι αμάξωμα με κίτρινες διακοσμητικές λωρίδες.

Ο Jordan είναι ένας από τους μόλις 30 κοινούς θνητούς που έχουν στην κατοχή τους ένα F5 Roadster. Καθένα κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έχουν προγραμματιστεί και 24 κουπέ στην τιμή των 2,1 εκ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως το αμερικανικό supercar εφοδιάζεται με έναν bi-turbo V8 6.600 κυβικών που αποδίδει 1.842 ίππους οι οποίοι καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματου κιβώτιου επτά σχέσεων.

Η Hennessey ισχυρίζεται ότι το hypercar της μπορεί να ξεπεράσει τα 300 μίλια την ώρα (ή τα 480 χλμ./ώρα) και πως το Venom F5 Roadster είναι «το ταχύτερο και ισχυρότερο κάμπριο στον κόσμο».