ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To απόλυτο τραπεζάκι για κάθε φανατικό του αυτοκινήτου

To απόλυτο τραπεζάκι για κάθε φανατικό του αυτοκινήτου

Ακόμη και αν δεν είστε οπαδός της BMW προφανώς και θα σας άρεσε να πίνετε το καφέ σας σε αυτό το τραπεζάκι.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν υποθέσουμε πως έχετε ξεπεράσει το πρώτο πρόβλημα (να βρείτε έναν κινητήρα) και το δεύτερο που είναι και το σημαντικότερο (να δεχθεί το έτερον ήμισυ να μπει αυτό το έπιπλο στο καθιστικό), τότε ίσως και να μπορείτε να έχετε ένα τραπεζάκι σαν αυτό που βλέπετε.

Το συγκεκριμένο έχει ως βάση έναν V10 S85 που προέρχεται από μία M5. Πρόκειται για έναν από τους πιο εμβληματικούς κινητήρες που έχουν κατασκευαστεί την περίοδο από το 2005 έως το 2010 και είχε αντικαταστήσει τον επίσης ατμοσφαιρικό V8. Η απόδοσή του είναι 507 ίπποι από 5.000 κυβικά.

Όπως μπορείτε να δείτε οι κύλινδροι είναι άδειοι και τα έξι πιστόνια έχουν βιδωθεί με τις μπιέλες τους πάνω στο μπλοκ ώστε να στηρίζεται το κρύσταλλο. Τα υπόλοιπα τέσσερα έχουν χρησιμεύσει ως βάσεις στήριξης της όλης κατασκευής που ζυγίζει περίπου 90 κιλά. Πραγματικά, πολύ έξυπνο ως έμπνευση και ως εκτέλεση.

Φυσικά, υπάρχουν τα λογότυπα της μάρκας, του M Division και κάτω από το κρύσταλλο τα χαρακτηριστικά χρώματα που έχει η BMW στις σπορ εκδόσεις της και το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το ευφάνταστο τραπεζάκι πωλείται σε δημοπρασία στην πλατφόρμα Bringatrailer ξεκινώντας από τα 850 δολάρια. Ωστόσο, η τελική τιμή θα είναι πολύ πιο υψηλή. Αρκεί να σκεφτείτε πως το φτηνότερο από τα πέντε προηγούμενα που είχαν πωληθεί είχε κοστολογηθεί 5.000 δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο αγοραστής θα λάβει μαζί με το τραπεζάκι μια συλλογή αναμνηστικών της BMW, που περιλαμβάνει έξι κούπες, έξι λαστιχένια σουβέρ και το βιβλίο «BMW M5: The Complete Story» του James Taylor.