ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο νέος χρονογράφος της Porsche επιστρέφει στη δεκαετία του ‘70

Ο νέος χρονογράφος της Porsche επιστρέφει στη δεκαετία του ‘70

Η Porsche Design παρουσίασε το νέο της ρολόι, το Chronograph 1 Utility που κοστίζει περίπου 12.400 ευρώ και είναι εμπνευσμένο από το Military Chronograph της δεκαετίας του ‘70.

Του Γιάννη Σκουφή

Τελευταία βλέπουμε πολύ όμορφα ρολόγια να επανέρχονται στην μόδα από πολλούς κατασκευαστές που διατηρούν αυτή τη παράδοση. Όπως είναι το νέο Chronograph 1 Utility που είναι κατασκευασμένο από καρβίδιο τιτανίου, γνωστό για το μικρό του βάρος και την πολύ υψηλή αντοχή στις γρατζουνιές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Porsche για πρώτη φορά χρησιμοποίησε αυτό το υλικό σε ένα χρονογράφο χωρίς να τον συνδέει με ένα συγκεκριμένο μοντέλο της.

Το ρολόι λειτουργεί με τον εσωτερικό μηχανισμό χρονογράφου της Porsche Design, τον WERK 01.240, ο οποίος έχει πιστοποίηση COSC και διαθέτει λειτουργία flyback. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει την γρήγορη εκκίνηση, διακοπή και επαναφορά, καθιστώντας το ιδανικό για διάφορες δραστηριότητες, από αγώνες αυτοκινήτων μέχρι χειμερινά σπορ.

Το καντράν περιλαμβάνει την εικόνα μας μαρμότας (είδος τρωκτικού), η οποία θυμίζει το κεφάλι μιας τίγρης του αρχέτυπου ρολογιού της δεκαετίας του 1970. Πάνω από αυτό βρίσκεται η λέξη Mankei, που είναι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρονται οι μαρμότες στο Pingzau της Αυστρίας.

Η Porsche Design προσφέρει το νέο χρονογράφο με μαύρο ή με γκρι δερμάτινο λουράκι, ενώ κάθε ρολόι συνοδεύεται από ένα ακόμα λευκό λουράκι με τις συντεταγμένες αγώνα χόκεϊ στην Αυστρία.

Τέλος, να πούμε πως αν σας αρέσει ο νέος χρονογράφος της Porsche ίσως να είστε άτυχος. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα, αλλά πως και τα 20 κομμάτια του Chronograph 1 Utility που διατέθηκαν από τις 10 Οκτωβρίου έχουν ήδη προ-πωληθεί.