ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βρέθηκε τρόπος ώστε το Cybertruck να έχει μεγαλύτερη αυτονομία

Βρέθηκε τρόπος ώστε το Cybertruck να έχει μεγαλύτερη αυτονομία

Οι φανατικοί του αγροτικού της Tesla απογοητεύτηκαν από όσο τους επιφύλαξε ο Elon Musk.

Η απογοήτευση δεν αφορά τόσο τους χρόνους αναμονής, μιας και τα πρώτα δέκα αυτοκίνητα μπορεί να παραδόθηκαν αλλά τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν πολλούς μήνες μετά. Ούτε έχει σχέση με το ενδεχόμενο να μην φτάσει ποτέ στην Ευρώπη.

Αυτό που απογοήτευσε τους Αμερικανούς είναι η πολύ υψηλότερη τιμή από τις 39.900 δολάρια που είχε προαναγγείλει ο CEO της Tesla, καθώς πλέον ξεκινά από τις 60.900 δολάρια. Ταυτόχρονα η αυτονομία του είναι πολύ κάτω από τα 800 χιλιόμετρα που είχαν ανακοινωθεί και ίσα που φτάνει τα 540 χιλιόμετρα.

Για την αυτονομία, πάντως, η Tesla έχει μία λύση, φυσικά με το ανάλογο αντίτιμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα προσφέρει μία προαιρετική πρόσθετη μπαταρία ως Range Extender που θα τοποθετείται στην καρότσα και θα αυξάνει τη συνολική αυτονομία πάνω από τα 750 χιλιόμετρα.

Επειδή όμως στη ζωή τίποτε δεν είναι δωρεάν, η πρόσθετη μπαταρία θα κοστίζει περίπου 16.000 δολάρια. Πέρα όμως από την τιμή υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα αφού θα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά, ενώ ταυτόχρονα θα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της καρότσας.

Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με τις φορητές λύσεις, αυτό το πακέτο μπαταριών φαίνεται να είναι ένα μόνιμο εξάρτημα, καταλαμβάνοντας περίπου το ένα τρίτο της καρότσας του αγροτικού. Κάτι που περιορίζει τη χρησιμότητα της καρότσας και ενδεχομένως να απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό για την εγκατάσταση και την αφαίρεση.

Από την άλλη, σίγουρα θα υπάρξουν και κάποιοι που θα την επιλέξουν ως μία λύση να ταξιδεύουν μακρύτερα με μια φόρτιση. Άλλωστε, όσοι επιλέξουν το Cybertruck δεν θα το κάνουν για λόγους πρακτικότητας, αλλά κυρίως για lifestyle και showoff. Το θέμα, πάντως, είναι πως για μία ακόμη φορά η Tesla δεν τηρεί όσα υπόσχεται…