ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Elon Musk υποστηρίζει ότι το Cybertruck μπορεί να γίνει αμφίβιο

Ο Elon Musk υποστηρίζει ότι το Cybertruck μπορεί να γίνει αμφίβιο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο CEO της Tesla προβάλλει την εξαιρετική στεγανότητα των αυτοκινήτων του που μπορούν να περνούν απροβλημάτιστα μέσα από ψηλά υδάτινα περάσματα.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτή τη φορά όμως ο Musk το τερμάτισε με μία του ανακοίνωση στο Χ λέγοντας ότι η εταιρεία του εργάζεται πάνω σε ένα «mod package» που θα μετατρέπει το Cybertruck σε ένα αμφίβιο όχημα, ικανό να κινείται για τουλάχιστον 100 μέτρα πάνω από το νερό. Όπως ένα σκάφος..

Η αποκάλυψη έγινε καθώς ο επικεφαλής του σχεδιασμού της Tesla, Franz von Holzhausen και ο αντιπρόεδρος στο τομέα της μηχανολογίας, Lars Moravy, συζήτησαν τις δυνατότητες του Cybertruck σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του Jay Leno's Garage.

Ανάμεσα στα πολλά που είπαν ήταν ότι η υποδοχή των 110 V του Cybertruck μπορεί να τροφοδοτεί ηλεκτρικές συσκευές, όπως έναν ηλεκτροσυγκολλητή ή ακόμη και μία εξωλέμβια μηχανή θαλάσσης!

Το τελευταίο το ανέφερε ο Musk, ο οποίος είπε ότι το Cybertruck, με τις κατάλληλες προσθήκες, μπορεί να έχει ένα μεγάλο βαθμό πλευστότητας. Και όπως φαίνεται το σκέφτηκε δεύτερη φορά και μοιράστηκε στο X ότι η Tesla σκοπεύει να προσφέρει ένα πακέτο μετατροπών που θα περιλαμβάνει π.χ. στεγανοποίηση στις πόρτες και σε διάφορα άλλα σημεία.

Για να δούμε αν ο απίστευτος Musk καταφέρει να προσφέρει ένα πακέτο που θα δίνει τη δυνατότητα στο Cybertruck να κινείται ως αμφίβιο. Ακόμη και αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, το Cybertruck αναμένεται να αναδειχθεί ως το μοντέλο που θα μας απασχολήσει περισσότερο από κάθε άλλο την δεκαετία που διανύουμε.