ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία Aston Martin που ταράζει τα νερά... Στην κυριολεξία!

Μία Aston Martin που ταράζει τα νερά... Στην κυριολεξία!

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα ταχύπλοα που είναι εμπνευσμένα από σπορ μοντέλα. Τι λέτε για ένα που είναι ακριβώς ίδιο;

Του Γιάννη Σκουφή

Την Aston Martin, σίγουρα την γνωρίζετε. Πιθανότατα το ίδιο να μην ισχύει και για την βραζιλιάνικη SeaCar, η οποία μέσω των ευφάνταστων δημιουργιών της έχει καταφέρει να γίνει viral στο διαδίκτυο. Ποιες είναι αυτές;

Οι Vehigh και Maestry, δύο σκάφη που εξωτερικά δείχνουν πανομοιότυπα με την εντυπωσιακή Vantage. Όμως πίσω από αυτό το πολυεστερικό «αμάξωμα» που σε μήκος φτάνει τα περίπου τέσσερα μέτρα υπάρχει ένα σκάφος που στο νερό μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 96 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, παρόλο που η εταιρία που τα κατασκευάζει τα περιγράφει ως αμφίβια, κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει αφού πιθανότατα να μην υπάρχει η δυνατότητα κίνησης στην ξηρά, αλλά μόνο στο νερό.

Όπως και να έχει το διθέσιο εσωτερικό είναι περίπου όμως μιας Vantage με το τιμόνι να είναι τύπου yoke (που θυμίζει και Tesla) για να μοιάζει περισσότερο με ένα πηδάλιο, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων είναι πρακτικά το χειριστήριο για την ρύθμιση της ταχύτητας. Την οποία, όπως και πολλές άλλες πληροφορίες, ο οδηγός μπορεί να βλέπει στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Seacar, Alan Goes, περιγράφει αυτά τα σκάφη ως «…μια νέα, υπέροχη ιδέα που είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν μία εμπειρία αδρεναλίνης στο νερό. Πιστεύουμε ότι η αγορά στερείται τέτοιων επιλογών σε σκάφη» λέει με υπερηφάνεια.

Τα καλά νέα είναι πως αυτά τα πολύ ιδιαίτερα σκάφη δεν κοστίζουν περισσότερο από ότι μία πραγματική Aston Martin μιας και η τιμή του καθενός είναι περίπου 80.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα η Seacar προσφέρει επιλογές ενοικίασης, που κυμαίνονται από πάνω κάτω 100 ευρώ ανά άτομο για μια συναρπαστική περιπέτεια 25 λεπτών ή περίπου 1.000 ευρώ για μία πεντάωρη βόλτα στη θάλασσα.