ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Pirelli: Η εμφάνισή της στη Γενεύη

Pirelli: Η εμφάνισή της στη Γενεύη

H Pielli παραμένει o προμηθευτής ελαστικών πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ) στις κατηγορίες premium & prestige.

Για μία φορά ακόμα, η Pirelli δίνει το παρών στην Έκθεση της Γενεύης ως ηγέτης στις νέες εγκρίσεις τύπου για τις ανώτερες κατηγορίες αυτοκινήτων. Το 2014, η Pirelli απέκτησε 266 νέες εγκρίσεις τύπου, από τις οποίες, οι 213 αφορούσαν τις κατηγορίες premium και prestige δίνοντας μια αύξηση 6% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Από αυτές, 118 ήταν εξατομικευμένα ελαστικά – με ειδική σήμανση στο πλευρό που δηλώνει ότι είναι ειδικά σχεδιασμένα για κάποιο κατασκευαστή οχημάτων. Με τις τελευταίες προσθήκες, οι εγκρίσεις τύπου της Pirelli φτάνουν συνολικά τις 1846 – αριθμός ρεκόρ - σε όλο τον κόσμο.

Η αύξηση αυτή επιβεβαιώνεται ρίχνοντας μια ματιά στα περίπτερα της φετινής 85ης Έκθεσης της Γενεύης, όπου δημοφιλή υπεραυτοκίνητα όπως η Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloceas αλλά και οι τελευταίες γενιές SUV φοράνε ελαστικά Pirelli.

Ωστόσο, Pirelli δεν σημαίνει μόνο γνήσιες επιδόσεις. Πολλά από τα αυτοκίνητα της Γενεύης έχουν εμπιστευτεί την τεχνολογία Seal Inside της Ιταλικής φίρμας, που έχοντας εξελιχθεί από μηχανικούς της Pirelli διασφαλίζει τη συνέχιση του ταξιδιού ακόμα και μετά από κλατάρισμα.


Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα εκθέματα της φετινής Έκθεσης της Γενεύης είναι μερικά από τα παγκοσμίως σημαντικότερα SUV, από το Audi Q7 – που κάνει Ευρωπαϊκό ντεμπούτο – μέχρι το ανασχεδιασμένο Audi Q3, αλλά και το νέο, τεχνολογικά προηγμένο Volvo XC90, και οι νέες BMW X5M και X6M. Για να μπορούν να πετυχαίνουν αποτελεσματική μεταφορά ισχύος και πρόσφυση στο δρόμο, αυτά τα διαφορετικά μοντέλα εφοδιάζονται με Pirelli Scorpion (σε εκδοχές Scorpion Verde ή All Season) ή P Zero.

Η Pirelli προσφέρει ελαστικά ειδικών προδιαγραφών, με ειδική έγκριση τύπου για το κάθε SUV ώστε να διασφαλίζεται άριστη πρόσφυση και φρενάρισμα στο βρεγμένο, σε συνδυασμό με την εγγενή ευστάθεια που είναι απαραίτητη ώστε να μπορούν να αξιοποιούνται στον υπέρτατο βαθμό τα προσόντα των αυτοκινήτων.


Μετά την παρουσίαση της Lamborghini Aventador LP 700-4 Pirelli Edition το Δεκέμβριο, ένα ακόμα κεφάλαιο της θρυλικής πλέον συνεργασίας μεταξύ Lamborghini και Pirelli ξετυλίγεται στη Γενεύη. Η νέα Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce εφοδιάζεται αποκλειστικά με ελαστικά P Zero. Το τελευταίο αυτοκίνητο από έρχεται από την Sant'Agata Bolognese, και κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στη Γενεύη βασίζεται σε ελαστικά P Zero Corsa για να μεταφέρει την ακραία ισχύ του στο δρόμο.

Στο πλαίσιο της γκάμας λύσεων που προσδιορίζουν τη φιλοσοφία «Extended Mobility» της Pirelli, η Ιταλική φίρμα παρουσιάζει την τεχνολογία Seal Inside. Εκτός από συστατικό στοιχείο των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ) Pirelli για πολλά νέα μοντέλα Volkswagen (από το Touran που κάνει ντεμπούτο στη Γενεύη, μέχρι το Passat που παρουσιάστηκε πέρσι στο Παρίσι) αυτή η τεχνολογία αναβαθμίζει την premium ποιότητα του τελευταίου προϊόντος της Pirelli: του Cinturato All Season, ενός ελαστικού για όλες τις εποχές, που λανσαρίστηκε στην Ευρωπαϊκή αγορά τον Ιανουάριο.


Η Seal Inside είναι μία νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους οδηγούς να συνεχίζουν το ταξίδι, χωρίς απώλεια πίεσης ελαστικού, ακόμα και σε περίπτωση διάτρησης με οπή έως 4mm. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, ένα υλικό στεγανοποίησης στο εσωτερικό του ελαστικού στερεοποιεί την περιοχή γύρω από το ξένο αντικείμενο που έχει προκαλέσει τη διάτρηση για να εμποδίσει τη διαρροή αέρα. Αφού το αντικείμενο αφαιρεθεί, το υλικό στεγανοποίησης διαστέλλεται 'σφραγίζοντας' την οπή. Αυτή η τεχνολογία αντιπροσωπεύει μία ακόμα σημαντική καινοτομία ασφάλειας από την Pirelli.

Ρoή Ειδήσεων