ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΙΟΑΣ: Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα

ΙΟΑΣ: Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε την εκδήλωση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στη Χαλκίδα με 200 νέους να συμμετέχουν στη δράση.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με παρουσία των εθελοντών του, διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία και φέτος το καλοκαίρι για 8η φορά, την εκδήλωση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα». Με τη συνεργασία των Σαμαρειτών Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Ελλήνων Προσκόπων και της Τροχαίας Χαλκίδας, σε 2 μπαρ της Χαλκίδας (Stavento και Temple) έχοντας μεγάλη ανταπόκριση και συνεργασία από τους θαμώνες που ήταν κυρίως νέα άτομα.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συναντήσουν τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουν, τα μέλη του Ινστιτούτου, για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και την υπερβολική ταχύτητα, παράγοντες που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης του Σαββάτου παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων συμβάντων.

Οι εθελοντές του Ινστιτούτου βρέθηκαν έξω από τα παραπάνω Bars για να ενθαρρύνουν τους νέους που προσέρχονταν για διασκέδαση να επιλέξουν από την παρέα τους τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ ώστε να οδηγήσει με ασφάλεια τους φίλους του πίσω μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση.

  • Περίπου 200 νέοι συμμετείχαν στη δράση και συμφώνησαν να φορέσουν το αναγνωριστικό βραχιολάκι, σημάδι της δέσμευσής τους να μην καταναλώσουν αλκοόλ.
  • Το 73% των συμμετεχόντων προέβησαν σε φιλικό αλκοτέστ.
  • Από αυτούς, το 92% κράτησε την υπόσχεσή του, να μείνουν κάτω από το νόμιμο όριο του 0.25 (0.10 για τους επαγγελματίες, τους νέους οδηγούς και τους δικυκλιστές) που ορίζει ο ΚΟΚ, ενώ το 8% (1 στους 13) από τους οδηγούς που μετρήθηκαν ήταν πάνω από το όριο.
  • Τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα της εκδήλωσης καταδεικνύουν, πως οι πολίτες και κυρίως οι νέοι, αλλάζουν τις συνήθειές τους όσον αφορά στη διασκέδασή τους και αρχίζουν να υιοθετούν υγιείς συμπεριφορές, με το να επιλέγουν να μην παίρνουν το όχημά τους στην έξοδό τους για διασκέδαση και να βρίσκουν άλλους τρόπους μετακίνησής τους.

Η εν λόγω ενέργεια θα πραγματοποιηθεί και το 3ο Σάββατο του Οκτωβρίου σε μεγάλες πόλεις της χώρας μας, όπως κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», παράλληλα και με άλλες πόλεις της Ε.Ε. στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα.

Σχετικές ειδήσεις