ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έπαθλα: 42η Δεξιοτεχνία και Ατομική Χρονομέτρηση (photos)

Έπαθλα: 42η Δεξιοτεχνία και Ατομική Χρονομέτρηση (photos)

Tα καιρικά φαινόμενα είχαν τον πρώτο ρόλο αλλά δεν εμπόδισαν την διεξαγωγή της 42ης Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων και τον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης στην πίστα Drive Park στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς το πρωί η πολύ έντονη βροχόπτωση άφησε εν αμφιβόλω οργανωτές και συμμετέχοντες για το αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Αφού σταμάτησε η βροχή, το κύριο ζήτημα που απασχολούσε την οργανωτική επιτροπή ήταν η ασφάλεια των αθλητών αλλά και των στελεχών της οργάνωσης. Χρειάστηκε πάνω μία ώρα εωσότου «δείξει» ο καιρός τις προθέσεις του στεγνώνοντας σταδιακά την πίστα και χαροποιώντας όλους με τις πρώτες δυνατές ηλιαχτίδες.

Από εκεί και πέρα όλα κύλησαν ομαλά με τον ήλιο να ζεσταίνει τις αρχικά πικραμένες διαθέσεις όλων και το πρόγραμμα να εκτελείτε με καθυστέρηση μεν στα προβλεπόμενα χρονικά όρια δε. Αγωνιστικά η ημέρα εξελίχθηκε όπως αναμενόταν, με έντονο ανταγωνισμό, δυνατές μάχες με το χρονόμετρο, διαφορές ελαχίστων δευτερολέπτων σε όλες της κατηγορίες και εναλλαγές στο χρόνο ημέρας.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της Γ’ κατηγορίας κάνοντας και χρόνο ημέρας (1:18,789) βρέθηκε ο Σαλωνίδης Γιώργος με Ascona B, (κεντρική φωτογραφία) αφήνοντας πίσω του, τους Ζεμπέκη Πασχάλη με Opel Ascona και Γιαντζίδη Ηλία με BMW E30.

Την Β’ κατηγορία κόσμησαν οι Οικονομίδης Κώστα με Fiat Punto, Γερανός Χρήστος με ford Escort MKII και Καβατσικλής Θεόδωρος με Opel Kadett.

Στην Α’ κατηγορία την πρώτη θέση κατέκτησε ο συνήθης ύποπτος Καρατσομπαλίδης Δημήτρης με Peugeot 106 Rallye, την δεύτερη θέση ο Τσιλίκας Νίκος με C2 και την τρίτη θέση ο Χατζημήσιου Χρήστος με MX5.
Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν η παρουσία μετά από πάρα πολύ καιρό και δεύτερης γυναικείας συμμετοχής. Η Βασιλειάδου Αναστασία, μέλος του Α.Ο.Θ., αγωνίστηκε στον αγώνα δεξιοτεχνίας με Toyota Corolla και κατέκτησε το κύπελλο γυναικείας συμμετοχής.

Αν και ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης ακολούθησε της δεξιοτεχνίας με καθυστέρηση δεν υπολειπόταν σε αγωνία, ένταση και ανταγωνισμό. Την διαφορά και χρόνο ημέρας (3:17,144) έκανε ο Δήμου Αλέξανδρος με Toyota Starlet. Την τριάδα του βάθρου στην κατηγορία Ε2 συμπλήρωσαν οι Καρατσομπαλίδης Δημήτρης με Peugeot 106 Rallye και Δέρβης Νίκος με Peugeot 106.

Στην Ε3 πιο γρήγορος αναδείχθηκε ο Σαλωνίδης Γιώργος με Ascona B, (κεντρική φωτογραφία) με τους Ζεμπέκη Πασχάλη με Opel Ascona και Οικονομίδης Κώστα με Fiat Punto να ακολουθούν.
Στην Ε4 η ταχύτερη τριάδα αποτελείται από τους Παπαντωνίου Νίκο με Fiat Uno, Καβατσικλή Θεόδωρο με Opel Kadett και Ράπτου Παναγιώτη με BMW E30.

Άτυχοι της ημέρας ο Φωτιάδης Νίκος του οποίου έσπασε ο πίσω άξονας της Opel Manta πριν ακόμα εκκινήσει και ο Τσιλίκας Νίκος του οποίου η Citroen C2 έμεινε για δεύτερη φορά από σασμάν.

Φωτογραφίες gpimages