ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mazda: Αποκάλυψε ένα sport concept car στο Τόκιο (photos)

Mazda: Αποκάλυψε ένα sport concept car στο Τόκιο (photos)

Tο Mazda RX-VISION παρουσίασεστο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, η εταιρία από την Χιροσίμα. Το σπορ αυτό μοντέλο αντλεί ισχύ από ένα επόμενης γενιάς SKYACTIV-R περιστροφικό κινητήρα και έχει κίνηση στους πίσω τροχούς δείχνοντας έτσι πως μένει πιστή στις παραδόσεις της.

Tο RX-VISION, εκφράζει ένα όραμα του μέλλοντος που θα μπορούσε να προέλθει μόνο από την Mazda και χάρη στους αμέτρητους οπαδούς της μάρκας σε όλο τον κόσμο θα γίνει πραγματικότητα.

Ξεπερνώντας πολλές τεχνικές δυσκολίες, η Mazda κατάφερε να βάλει στην παραγωγή τον κινητήρα Wankel, για πρώτη φορά στα μοντέλα Cosmo Sport 110S το 1967 και στη συνέχεια σε διάφορα άλλα μοντέλα. Η πιο επιτυχημένη εφαρμογή του ήταν το RX-7, το οποίο ήταν το μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα, το οποίο πέτυχε τις περισσότερες πωλήσεις (πάνω από 800.000 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν μεταξύ 1978 και 2002). Θυμίζουμε πως η Mazda ήταν η μόνη εταιρεία που κέρδισε τις 24 ώρες του Le Mans το 1991 με το 787B, που είχε κινητήρα Rotary.

«Ανυπομονώ να σας παρουσιάσουμε περισσότερα σχετικά με αυτό το όραμα που αποκαλύψαμε στο περίπτερο της Mazda» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Masamichi Kogai και πρόσθεσε: «Η Mazda θα συνεχίσει να αναλαμβάνει νέες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να οικοδομήσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τους πελάτες της ώστε να γίνει ένα και μοναδικό εμπορικό σήμα».

Η έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο ανοίγει για το κοινό από τις 30 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις