ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mercedes ανανεώνει τη V-Class, το πιο επιτυχημένο πολυτελές πολυμορφικό

H Mercedes ανανεώνει τη V-Class, το πιο επιτυχημένο πολυτελές πολυμορφικό

Το μεγάλο MPV της Mercedes έχει ακόμα πιο εμφατική εμφάνιση και νέους, πιο δυνατούς και πιο προηγμένους τεχνολογικά κινητήρες.

Του Γιάννη Σκουφή

Σίγουρα την έχετε δει, συνήθως σε μαύρο χρώμα και με φυμέ τζάμια, έξω από πολυτελή ξενοδοχεία, στο αεροδρόμιο, στα λιμάνια και στα νησιά. Και αυτό γιατί η V-Class είναι, πέρα από όλα τα άλλα και ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα για VIP μεταφορές. Και μάλιστα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια λοιπόν -η V-Class παρουσιάστηκε το 2014- η Mercedes προχώρησε στην ανανέωσή της, προσαρμόζοντάς την στα τελευταία αισθητικά δεδομένα που ισχύουν και για τις λιμουζίνες της. Με μια πιο εμφατική μάσκα που την κάνει να δείχνει πιο πλατιά, ενώ καινούργιοι είναι και οι προφυλακτήρες.

Ανάλογες αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό της με τροποποιήσεις στον πίνακα οργάνων και κυρίως στους αεραγωγούς, που και αυτοί με τη σειρά τους έχουν προσαρμοστεί στα πρότυπα των λιμουζινών. Από κει και πέρα υπάρχουν πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού, ενώ το παρόν δίνουν όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού καθώς και ολοκληρωμένες δυνατότητες διασύνδεσης smartphones.

Σημαντική αλλαγή είναι βέβαια οι καινούργιος κινητήρας πετρελαίου. Πρόκειται για τον τετρακύλινδρο των 2.000 κυβικών που αποδίδει 190 ίππους στην V 250 d και 239 στην κορυφαία V 300 d, που έχει να επιδείξει και πολύ καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ ώρα σε 7,9 δεύτερα, τελικά ταχύτητα 220 χλμ./ ώρα). Και οι δύο συνδυάζονται στάνταρ με το αυτόματο κιβώτιο 9 G-tronic των 9 σχέσεων, ενώ η κίνηση μεταδίδεται είτε στους πίσω είτε σε όλους τους τροχούς.

Ενδιαφέρον είναι πως στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, θα παρουσιαστεί το πρωτότυπο μιας ηλεκτρικής V-Class, το οποίο θα ονομάζεται EQV.

Σχετικές ειδήσεις