ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έτσι ήταν τα αυτοκινούμενα πριν από 65 χρόνια

Έτσι ήταν τα αυτοκινούμενα πριν από 65 χρόνια

Αεροδυναμικές γραμμές σύμφωνα με τα πρότυπα της τότε εποχής, ανοιγόμενα παράθυρα αλλά και ένα ιδιαίτερος κινητήρας για το Tempo Mikafa Sport.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα αυτοκινούμενα δεν είναι μόδα που προέκυψε τα τελευταία χρόνια. Κάθε άλλο μιας και δηλώνουν το παρόν εδώ και δεκαετίες, χωρίς μάλιστα η βασική τους λογική να έχει διαφοροποιηθεί κατά πολύ.

Με την έννοια πως τότε όπως και τώρα η βάση τους ήταν ένα πλαίσιο από κάποιο δημοφιλές βαν, πάνω στο οποίο «χτίζεται» μια υπερκατασκευή.

Αυτό ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του Tempo Mikafa Sport, που βασίζεται σε ένα πλαίσιο της εταιρείας Tempo που ήταν ενεργή στη Γερμανία από τη δεκαετία του ’20 μέχρι και αυτήν του ’70. Με τη σειρά της η υπερκατασκευή ακολουθεί τις «αεροδυναμικές» γραμμές που ήταν τότε της μόδας, ενώ όπως μπορούμε να δούμε είχε γίνει προσπάθεια να υπάρχουν όλα τα κομφόρ της τότε εποχής.

Μια από τις ιδιαιτερότητες του Tempo Mikafa Sport, που με τη συγκεκριμένη διαμόρφωση κατασκευάστηκε μόλις 3 φορές, είναι ο κινητήρας του που είναι ο τετρακύλινδρος boxer της Porsche 356.