Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι Σουηδοί θα φτιάχνουν πολύ όμορφες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Newsbomb

H Northvolt θα συνεργαστεί με την Cake για την εξέλιξη νέων μίνιμαλ σχεδιαστικά ηλεκτρικών μοτοσικλετών.

Οι δύο εταιρίες μπορεί να μας είναι άγνωστες μιας και είναι Σουηδικές αλλά συνεργάζονται στενά τα τελευταία χρόνια με θέμα τις μπαταρίες για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Στόχος τους είναι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2022 να έχουν παρουσιαστεί από την Cake διάφορα μοντέλα που θα κινούνται με τις μπαταρίες της Northvolt.

Η Cake διαθέτει από το 2018 μίνιμαλ και πανάλαφρες μοτοσικλέτες. Στην φωτογραφία βλέπετε το Kalk OR, ένα εκτός δρόμου e-bike με το βασικό χωροδικτύωμα και τη θέση για τη μπαταρία. Επίσης έχει κυκλοφορήσει και το Kalk INK (και τα δύο e-bikes με μπαταρία 2,6 kWh) που χρειάζεται άδεια οδήγησης Α1 για έως 125 κυβικά ή 11 kW ισχύος.

Σε πρώτη φάση οι δύο εταιρείες δοκιμάζουν τις νέες μπαταρίες σε κάποια πρωτότυπα και από του χρόνου θα ξεκινήσει να δημιουργείται η γραμμή παραγωγής στη Σουηδία. Στο Northvolt Ett gigafactory, όπως το ονομάζει η εταιρία, κοντά στο Skelleftea στα βόρεια της χώρας. Και το ενδιαφέρον είναι πως το εργοστάσιο θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια που θα προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.

«Αυτό που κάνει η Northvolt υποστηρίζει τον στόχο μας για παραγωγή με μηδενικές εκπομπές ρύπων», λέει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cake Stefan Ytterborn. «Η ιδέα της Northvolt της παραγωγής μπαταριών δίχως την χρήση ορυκτών καυσίμων και η δέσμευσή της για πρόγραμμα ανακύκλωσης σημαίνει ότι κάνουμε ένα τεράστιο άλμα για το καλό του πλανήτη», εξηγεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.