Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί αυξάνονται τα εγκαταλελειμμένα σπορ και υπερπολυτελή αυτοκίνητα στο Ντουμπάι;

Γιάννης Φιλιππάκος Γιάννης Φιλιππάκος

Στο κοσμικό Ντουμπάι αν είναι κανείς τυχερός μπορεί να βρει μια Ferrari στη τιμή ενός Audi

Του Γιάννη Σκουφή

To Ντουμπάι είναι ένα από τα λίγα μέρη αυτού του κόσμου που έχει συνδεθεί με την απόλυτη χλιδή και τελευταία και με τα κοσμοπολίτικα πάρτι. Επίσης είναι διάσημο για τα περιπολικά της αστυνομίας του, καθώς ο στόλος της αποτελείται από Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG, μέχρι και Bugatti, ενώ στους δρόμους του κυκλοφορούν πιο πολλά super cars από οπουδήποτε αλλού.

Αυτά όμως ίσχυαν στην προ κορονοϊού εποχή, καθώς πλέον όλο και περισσότερα από αυτά τα super cars τα βλέπει κανείς εγκαταλελειμμένα. Ο λόγος για αυτό είναι το ότι το Ντουμπάι είναι πέρα από πετρελαϊκός κόμβος και τουριστικός προορισμός και ένα μεγάλο επιχειρηματικό κέντρο, με αποτέλεσμα το 90% του πληθυσμού να μην κατάγεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Και μιας και λόγω του Covid-19 ακόμα και το Ντουμπάι αντιμετωπίζει οικονομική κρίση πολλοί από τους ξένους κατοίκους του το εγκαταλείπουν. Είτε λόγω της πανδημίας, είτε γιατί έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν λόγο να παραμείνουν είτε για να αποφύγουν τις νομικές κυρώσεις από οφειλές δανείων ή επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Πίσω τους αφήνουν φυσικά και τα αυτοκίνητά τους, ενώ κάποιοι φεύγουν τόσο ξαφνικά που έχουν βρεθεί παρατημένες Ferrari και Porsche με τα κλειδιά τους στη μίζα.

Τι κάνουν οι αρχές του Ντουμπάι με όλα αυτά τα αυτοκίνητα; Τα μαζεύουν και τα πωλούν σε δημοπρασίες. Αρκετά από αυτά θέλουν επισκευές αλλά σαφώς υπάρχουν και ευκαιρίες. Ενίοτε και πολύ μεγάλες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.