Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε πως στρίβει κανείς με το περίεργο τιμόνι της Tesla

Newsbomb

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία που έχουμε δει τελευταία είναι το «μισό» τιμόνι της Tesla. Πόσο καλό είναι στην πράξη;

Του Γιάννη Σκουφή

Πριν από μερικούς μήνες η Tesla κατάφερε να τραβήξει για μία ακόμη φορά την παγκόσμια προσοχή ανακοινώνοντας πως το ανανεωμένο Model S θα έχει πολλά ριζοσπαστικά στοιχεία. Μεταξύ αυτών και η νέα οθόνη αφής, που πλέον έχει οριζόντια θέση αντί για τη χαρακτηριστική κάθετη που μας είχε συνηθίσει έως τώρα η αμερικανική εταιρεία.

Ωστόσο, αυτό που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν το καινούργιο τιμόνι, που δεν είναι το κλασικό στρογγυλό που όλοι γνωρίζουμε αλλά ένα… μισό. Που θυμίζει λίγο και τα πηδάλια των αεροπλάνων.

Πολλοί θεωρούσαν πως πρόκειται απλά για ένα στοιχείο εντυπωσιασμού αλλά το τιμόνι με την χαρακτηριστική ονομασία yoke έχει λάβει κανονικά έγκριση τύπου και είναι διαθέσιμο με κάθε νέο Model S.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τον ιδιοκτήτη ενός Model S Plaid να μας δείχνει με κάποιες χαρακτηριστικές κινήσεις πως χειρίζεται αυτό το περίεργο τιμόνι. Μάλιστα τονίζει πως παρόλο που νιώθει κάπως άβολα, δεν προβληματίζεται και πως στις στροφές δεν διαφέρει από ένα συμβατικό.

Ωστόσο, θα δείτε σε κάποιο σημείο πως τα χέρια του «σταυρώνουν» και κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι ότι καλύτερο για τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Πάντως, ο οδηγός λέει πως δεν έχει εξοικειωθεί πλήρως μιας και όταν γύρισε το video οδηγούσε το νέο του Plaid μόλις τρεις ημέρες και πως είναι σίγουρος πως θα μάθει να το χειρίζεται ιδανικά…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία: Πανελλαδική στάση εργασίας - «Παραλύει» το Δημόσιο - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς