Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι το Mini που διέπρεψε στο τεστ ταράνδου; (video)

Newsbomb

Το τεστ ταράνδου είναι ένα από τα πιο απαιτητικά που υπάρχουν και δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετά σπορ αυτοκίνητα κοκκινίζουν από την ντροπή τους.

Του Γιάννη Σκουφή

Η ντροπή μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη όταν ένα plug-in υβριδικό καταφέρνει να σημειώσει μία ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στις πρόσφατες δοκιμές του ισπανικού km77.

Όπως ίσως να γνωρίζετε ένα αυτοκίνητο που περνά από το τεστ ταράνδου θα πρέπει να έχει τη μικρότερη δυνατή απόκλιση από την πορεία του στις απότομες εναλλαγές φορτίου. Κάτι που προϋποθέτει ένα άκαμπτο πλαίσιο και πολύ καλά ρυθμισμένη ανάρτηση που να περιορίζει τις κλίσεις και τις δυναμικές μετατοπίσεις του αμαξώματος.

Το εντυπωσιακό είναι πως το Mini Countryman SΕ κατάφερε να ολοκληρώσει τόσο τη διαδικασία του τεστ ταράνδου όσο και του σλάλομ προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στους Ισπανούς συναδέλφους. Συγκεκριμένα, το πιο πετυχημένο πέρασμα έγινε με ταχύτητα 79 χλμ./ ώρα όταν ο μέσος όρος είναι 77 χλμ./ ώρα.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η επίδοση του plug-in υβριδικού Countryman στο σλάλομ. Το πέρασμα έγινε σε 23,3 δεύτερα με το Mini να είναι ταχύτερο από το ηλεκτρικό Cupra Born, τη μεγαλύτερη BMW iX ή την ακόμη μεγαλύτερη Mercedes EQS.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως η PHEV έκδοση του Countryman μπορεί να ζυγίζει 1,8 τόνους, αλλά στην κατευθυντικότητα και στα καλά αποτελέσματα στις εν λόγω δοκιμές συνέβαλλε τόσο η ύπαρξη τετρακίνησης όσο και η εξαιρετική διαχείριση της πρόσφυσης από το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας.