Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητα πόλης με τη δύναμη του ήλιου

Newsbomb

Η Squad Mobility είναι μια ακόμη start-up εταιρεία που παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο πόλης με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Του Γιάννη Σκουφή

To συμπαθητικό αυτοκινητάκι που βλέπετε με το ολίγον περίεργο στιλ ονομάζεται Squad από τις λέξεις Solar και Quad. Με ιδανικές συνθήκες (δηλ. με έντονη ηλιοφάνεια) η Squad Mobility λέει πως τα ηλιακά πάνελ μπορούν να προσφέρουν έως 20 χιλιόμετρα αυτονομίας την ημέρα. Η οποία είναι αρκετή αν θεωρήσουμε πως κατά μέσο όρο ένα αυτοκίνητο στην Ευρώπη διανύει περίπου 12 χιλιόμετρα ημερησίως.

Τώρα, στην περίπτωση συννεφιάς ή κακοκαιρίας το Squad προσφέρει τη δυνατότητα της αντικατάστασης της άδειας μπαταρίας του με μία που έχει φορτιστεί σε οικιακή πρίζα και εξασφαλίζει τη δυνατότητα κίνησης για έως και 100 χιλιόμετρα.

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ στον πίσω άξονα που συνδυαστικά αποδίδουν περίπου 5 ίππους. Ανάλογα χαμηλή είναι και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει αυτό το αυτοκινητάκι, μιας και αγγίζει τα 45 χλμ./ώρα, ενώ υπάρχουν πλάνα και για κάτι πιο ισχυρό που θα φτάνει τα 70 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά το Squad είναι αυτό που βλέπετε. Διαθέτει χώρους για δύο άτομα, έχει ψηφιακά όργανα και σύστημα κλιματισμού, θέση για smartphone, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι οι αφαιρούμενες πόρτες.

Έτσι λοιπόν το Squad είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που τοποθετείται σε μία πολύ ειδική κατηγορία μαζί με το γνωστό Citroen Ami.

Τέτοιου είδους αυτοκίνητα απευθύνονται είτε σε πολύ νεαρές ηλικίες, είτε σε ηλικιωμένους που θέλουν να καλύπτουν μικρές αποστάσεις στην πόλη ή γύρω από αυτήν. Επιπλέον κίνητρο είναι και η χαμηλή του τιμή, η οποία ξεκινά από τις 6.250 ευρώ (προ φόρων).