Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Google αναβαθμίζει το Android Auto

Newsbomb

Μία από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν εκατομμύρια οδηγοί καθημερινά στο αυτοκίνητό τους αποκτά νέα έκδοση.

Του Γιάννη Σκουφή

Η συνδεσιμότητα των smartphones με το αυτοκίνητο είναι πλέον αναγκαία για κάθε οδηγό που θέλει να έχει πρόσβαση στα αγαπημένα του μουσικά αρχεία, να επικοινωνεί μέσω ανοιχτής ακρόασης, να πλοηγείται μέσω ψηφιακών χαρτών και άλλα πολλά.

Με άλλα λόγια η συνδεσιμότητα προσφέρει την πλήρη συνεργασία διάφορων εφαρμογών από το κινητό τηλέφωνο, όπως είναι το Spotify για μουσική ή το Google Maps για την πλοήγηση. Πέρα όμως από την απλή Bluetooth σύνδεση παρέχεται η επιλογή τα πάντα να «τρέχουν» εκτός του εργοστασιακού μενού και στο ανάλογο περιβάλλον, δηλ. οι συσκευές Android στο Android Auto και οι Apple στο CarPlay.

Αρχικά η συνδεσιμότητα για το Android Auto αφορούσε μόνο ενσύρματη σύνδεση αλλά εδώ και αρκετούς μήνες επιτρέπεται και η ασύρματη. Και όπως είναι λογικό και τα δύο πρωτόκολλα συνδεσιμότητας έχουν συνεχείς αναβαθμίσεις.

«Με τα χρόνια, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν τρεις βασικές λειτουργίες στις οποίες δίνουν προτεραιότητα οι οδηγοί στα αυτοκίνητά τους. Αυτές είναι η πλοήγηση και τα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας», αναφέρει η Google στην ιστοσελίδα της.

Η πιο πρόσφατη αφορά το Android Auto που αποκτά νέα, πιο ελκυστική εμφάνιση που θα λανσαριστεί αυτό το καλοκαίρι. «Το Android Auto θα κυκλοφορήσει σε μία ολοκαίνουργια έκδοση για ταχύτερη λήψη δεδομένων και πληροφοριών, καλύτερο έλεγχο των πολυμέσων και πιο φιλική χρήση», λέει η Google.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που μας δίνει μία πρώτη γεύση από το αναβαθμισμένο Android Auto που θα έχει καλύτερα γραφικά, πιο έξυπνο Google Assistance, λειτουργία split-screen που θα ταιριάζει με περισσότερα μεγέθη οθονών κ.α.