Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Purosangue είναι μια πραγματική Ferrari

Newsbomb

Μπορεί να είναι SUV, μπορεί να απέχει αρκετά εκατοστά από το έδαφος, αλλά η Purosangue έχει όλα τα γονίδια της διάσημης ιταλικής εταιρείας.

Του Γιάννη Σκουφή

Όσοι θεωρούν πως η απόφαση των ανθρώπων της Ferrari να προχωρήσουν στην παραγωγή του πρώτου SUV της μάρκας είναι λανθασμένη, τότε δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στη λίστα αναμονής. Η οποία για τον πρώτο χρόνο της παραγωγής είχε κλείσει χωρίς μάλιστα να γίνονται δεκτές επιπλέον παραγγελίες.

Αν και αυτό δεν αρκεί για να πείσει τους πιο δύσπιστους για την αξία της Purosangue, τότε το παρακάτω βίντεο στην πίστα του Φιοράνο στην Ιταλία, ίσως και να τους αλλάξει γνώμη. Και δεν είναι μόνο η ευχέρεια με την οποία κινείται μέσα στην πίστα το ιταλικό SUV, αλλά και ο απίστευτος ήχος του V12.

Ο οποίος είναι ατμοσφαιρικός και χωρίς καμία ηλεκτρική υποβοήθηση. Έχει χωρητικότητα 6.500 κυβικά και αποδίδει 715 ίππους και 716 Nm, νούμερα σημαντικά μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα του bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών της Lamborghini Urus.

Βλέποντας το βίντεο θα παρατηρήσετε πως το αμάξωμα παίρνει μικρές κλίσεις και πως παρά τον όγκο της η Purosangue στρίβει σα να πατά σε ράγες. Οι Ιταλοί κάνουν λόγο για την πλήρως ενεργητική ανάρτηση Multimatic η οποία έχει ανεξάρτητο έλεγχο για κάθε αμορτισέρ με δυνατότητα αυτορρύθμισης έως και 30 φορές το δευτερόλεπτο.