Η συνταγή για την πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα
#tsoulotip: Αν η γαλοπούλα είναι πάνω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 90’. Αν η γαλοπούλα είναι κάτω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 70’.
ΥΛΙΚΑ:
Για τη μαρινάδα:
4 λίτρα νερό
2 λεμόνια κομμένα στη μέση
4 φύλλα δάφνης
1 μάτσο μαϊντανό
2 κ.σ. θυμάρι ξερό
5 κ.σ. μέλι
200 γρ. αλάτι χοντρό
8 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
4 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού
Διαβάστε περισσότερα στο: giorgostsoulis.com