GOSSIP

Τέιλορ Σουίφτ: Τα τραγούδια της θα διδάσκονται σε Πανεπιστήμιο του Τέξας

Τέιλορ Σουίφτ: Τα τραγούδια της θα διδάσκονται σε Πανεπιστήμιο του Τέξας
Η Τέιλορ Σουίφτ.
AP / Seth Wenig

Τα τραγούδια και οι στίχοι της Τέιλορ Σουίφτ θα αποτελέσουν το αντικείμενο ενός νέου μαθήματος λογοτεχνίας σε πανεπιστήμιο του Τέξας.

Ένα νέο μάθημα προστίθεται στη λίστα των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Πρόκειται για το «The Taylor Swift Songbook».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, το συγκεκριμένο μάθημα θα είναι διαθέσιμο από το φετινό φθινόπωρο. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν τους στίχους γνωστών τραγουδιών της Τέιλορ Σουίφτ, όπως θα έκαναν σε οποιοδήποτε ποίημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

«Το μάθημα χρησιμοποιεί την ανάλυση στίχων του είδωλου, Τέιλορ Σουίφυ για να εισάγει τους φοιτητές στη λογοτεχνική κριτική ανάγνωση και τις μεθόδους έρευνας. Είναι οι βασικές δεξιότητες για να εργαστεί κανείς στην αγγλική λογοτεχνία και σε άλλους ανθρωπιστικούς κλάδους», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια, αναφέρεται: «Εστιάζοντας στη μουσική της και στα πολιτιστικά πλαίσια, στα οποία αυτή και η καριέρα της εντάσσονται, θα εξετάσουμε τα πλαίσια για την κατανόηση του έργου της, όπως την ποιητική μορφή, το ύφος και την ιστορία μεταξύ διαφόρων θεμάτων και θεωρητικών ζητημάτων που είναι σημαντικά για την πλαισίωση. Θα εξασκηθούμε στην εις βάθος ανάγνωση, στην αξιολόγηση δευτερογενών πηγών και στην οικοδόμηση ισχυρών επιχειρημάτων».

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας ωστόσο, δεν είναι το μόνο που έχει εντρυφήσει στα τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ. Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης είχε δημιουργήσει τον περασμένο χρόνο ένα μάθημα βασισμένο στην καριέρα της Σουίφτ, μαζί με άλλους μουσικούς που έχουν επιρροή. Επιπλέον, είχε απονείμει στην καλλιτέχνιδα ένα τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα στις Καλές Τέχνες.