ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 10 παγιδευμένοι μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Κολομβία: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 10 παγιδευμένοι μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο
Twitter

Κολομβία: Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης σε μία αγροτική περιοχή της Σουτατάουσα περίπου 75 χλμ βόρεια της Μπογκοτά, από συσσωρευμένο αέριο.

Τουλάχιστον 11 εργάτες έχασαν τη ζωή τους και 10 παραμένουν εγκλωβισμένοι στο υπέδαφος μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην κεντρική Κολομβία.

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης σε μία αγροτική περιοχή της Σουτατάουσα περίπου 75 χλμ βόρεια της Μπογκοτά, από συσσωρευμένο αέριο.

«Οι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι μεταξύ 700 και 900 μέτρων», είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της επαρχίας Cundinamarca, Νικόλα Γκαρσία, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 100 διασώστες συμμετείχαν στην έρευνα.

Δύο άνθρωποι έχουν ήδη διασωθεί, ενώ επτά κατάφεραν να διαφύγουν μόνοι τους.

«Κάνουμε κάθε προσπάθεια μαζί με την κυβέρνηση της Cundinamarca για να σώσουμε τους ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος Gustavo Petro στο Twitter. «Μια αγκαλιά αλληλεγγύης για τα θύματα και τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Η εθνική υπηρεσία εξόρυξης ανέφερε ότι τα ορυχεία έχουν εξουσιοδότηση λειτουργίας.

Στην Κολομβία τα σοβαρά ατυχήματα σε ανθρακωρυχεία είναι αρκετά συχνά, κυρίως σε παράνομες ή ανεπίσημες επιχειρήσεις, καθώς και σε εκείνες που δεν τηρούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Το πιο σοβαρό ατύχημα μέχρι σήμερα σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2010, όταν 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βορειοδυτικά της χώρας από έκρηξη νάρκης.