ΕΛΛΑΔΑ

Η δράση του αστυνομικού που διακινούσε ναρκωτικά και ήταν «μπράβος» πασίγνωστου ράπερ

Η δράση του αστυνομικού που διακινούσε ναρκωτικά και ήταν «μπράβος» πασίγνωστου ράπερ

Η καταγγελία που έφθασε στους αστυνομικούς τον περασμένο Οκτώβριο έδινε καρέ-καρέ την «πλούσια» δράση του αστυφύλακα που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Παλαιού Φαλήρου

Η παρακολούθησή του έβγαλε λαβράκι με τους συναδέλφους του να μένουν με το στόμα ανοιχτό με τα όσα έβλεπαν επί έξι μήνες αλλά και το παρελθόν του… Πρωταγωνιστής σε βίντεο κλιπ, προσωπική ασφάλεια σε πασίγνωστο ράπερ, συνομιλίες με κωδικούς και ύποπτες συναλλαγές για ναρκωτικά. Πλέον είναι στη φυλακή καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στον 3ο ανακριτή ναρκωτικών. Το τέλος της δράσης του γράφτηκε στο λιμάνι του Πειραιά στις 8 Απριλίου. Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν τον είδαν να πηγαίνει με περιπολικό στην πύλη Ε7 και να δίνει ένα σακουλάκι με κάνναβη στον θείο του. Η εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» σας παρουσιάζει τη δράση του όπως αποκαλύπτεται μέσα από τα στοιχεία της υπόθεσης.

Η καταγγελία… για τον «μπάτσο που σπρώχνει κόκα»

Η αρχή του τέλους για τον κατηγορούμενο αστυνομικό ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου 2022 όταν στις αρχές φθάνει μία γραπτή ανώνυμη καταγγελία μέσω ταχυδρομείου: «Ο μπάτσος Σ.Δ σπρώχνει κόκα και μαύρο σε όλη την Αθήνα. Είναι πίσω από trappers και είναι αυτός που τους προμηθεύει με ναρκωτικά. Για τις δουλειές του χρησιμοποιεί τηλέφωνο με αριθμό 69… και για τις μετακινήσεις του έχει ένα Piaggio Beverly με πινακίδα ΒΚ… και ένα Audi. Μένει στον Νέο Κόσμο μαζί με τη γκόμενά του. Σε πολλές περιπτώσεις για μην μπορεί να τους πιάσει η Αστυνομία χρησιμοποιούν τον εξής τρόπο: Όταν θέλει κάποιος να παραγγείλει μία ποσότητα μπαίνει στο email sp…@icloud.com και αφού βάλει τον κωδικό 19…ry μετά γράφει στο πρόχειρο την ποσότητα που θέλει. Αφού γράψει τι θέλει μπαίνει ο μπάτσος στο ίδιο email με τους ίδιους κωδικούς και αφού δει την παραγγελία βρίσκει τις ποσότητες των ναρκωτικών και τις μεταφέρει στους πελάτες. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που γίνονται τηλεφωνικές συνομιλίες με συνθηματικά. Στις δουλειές του χρησιμοποιεί και δύο τσιράκια και όλοι ανήκουν στην ομάδα μπράβων με βάση την Καλλιθέα που αρχηγός τους είναι αδερφός ενός πολύ σκληρού Αλβανού κακοποιού γνωστού για ληστείες και ναρκωτικά. Αυτοί τα καλοκαίρια κάνουν μπραβιλίκια στη Μύκονο και γι’ αυτό παίρνει ο μπάτσος αναρρωτική κάθε καλοκαίρι».

Αμέσως διατάσσεται προκαταρκτική εξέταση και βάση των στοιχείων που έχουν οι αρχές στη διάθεσή τους, αρχίζουν να παρακολουθούν τις συνομιλίες που έχει ο εν ενεργεία αστυνομικός και βγάζουν λαβράκι όχι μόνο για τον Αστυνομικό αλλά και για έναν Ειδικό Φρουρό που προμηθεύεται ναρκωτικά από τον συνάδελφό του. Ο αστυνομικός φέρεται να συνεργάζεται με έναν άντρα με τον οποίο έχουν αποκτήσει πελατολόγιο και διακινούν ναρκωτικά. Χαρακτηριστικός είναι διάλογος που καταγράφεται:

Α.Ζ: Να βγεις να έρθεις να με βρεις είναι ζητάδες εκεί δίπλα στο σπίτι μου.

Κατηγορούμενος Αστυνομικός: Τι έχει;

Α.Ζ: Τίποτα δεν ξέρω, εκεί σταματημένοι είναι τώρα μην μας κάνουνε κανά ντου και με τσακώσουνε πριν φθάσω σπίτι σου να ξεφορτώσω.

Κατηγορούμενος Αστυνομικός: Έλα από μένα ότι θες ρε, ότι θες πάρε με.

Α.Ζ: Αυτό σου λέω, άμα σε πάρω στα μισά, να ντυθείς μην μου ‘ρθεις ξεβράκωτος.

Κατηγορούμενος Αστυνομικός: Εντάξει- εντάξει. Έγινε έλα από δω.

Το… «πεσκέσι και τα κουφέτα»

Ο αστυνομικός γνωρίζοντας καλά ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να τον παρακολουθούν χρησιμοποιεί κωδικούς προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός. Συγκεκριμένα από την παρακολούθηση των τηλεφώνων του αποκαλύφθηκε ότι μιλούσε για «πεσκέσι», «τσαγάκι», «Τσόκο Μαρόκο» (κατεργασμένη κάνναβη, «σοκολάτα»), «κουφέτα», «μπουζί» (κοκαΐνη), «άσσος» (μία ποσότητα ναρκωτικής ουσίας), «σπέσιαλ», «καδέ» (αναγραμματισμός του δέκα που συμβολίζει την τιμή πώλησης της ποσότητας), «αέρα» (ποσότητα η οποία θα πληρωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο), «κομπλέ» (έχει ποσότητα προς πώληση). Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης οι αστυνομικοί αντιλαμβάνονται ότι ο συνάδελφός τους παίρνει μέτρα προφύλαξης. Κινούνταν πάντα με μεγάλη ταχύτητα, παραβίαζε συχνά τα κόκκινα φανάρια, κινούνταν ανάποδα σε μονόδρομους για να αποφύγει ελέγχους και τυχόν παρακολούθηση ενώ είχε αφαιρέσει και την πινακίδα από το μηχανάκι που είχε.

Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος του στις 8 Απριλίου. Ενώ είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία με περιπολικό στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου ζητά στις 16:50 από τον συνάδελφό του Υπαρχιφύλακα να πάνε στο λιμάνι του Πειραιά για προσωπική του δουλειά. Όπως και γίνεται. Φθάνουν στην πύλη Ε7 όπου τον περιμένει μπροστά σε πλοίο ένας άντρας μέσα σε μία Μερσεντές. Ο αστυνομικός πηγαίνει από τη θέση του οδηγού και του πετά μέσα στο αυτοκίνητο στο πατάκι του δαπέδου ένα σακουλάκι. Αμέσως εμφανίζονται οι αστυνομικοί που συλλαμβάνουν τον συνάδελφό τους αλλά και τον οδηγό που αποδείχθηκε ότι ήταν θείος του. Το σακουλάκι περιείχε κάνναβη.

«Τα αναβολικά μου προκαλούν ένταση και κάνω χασίς για να ηρεμώ»

Ο αστυνομικός όταν του πέρασαν χειροπέδες δηλώνει στους συναδέλφους του ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί τους και υποστηρίζει ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σπίτι του (περίπου 300 γρ.) ήταν για προσωπική του χρήση. «Στην αστυνομία είμαι από το έτος 2012 και έχω υπηρετήσει σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες. Τα τελευταία δύο είμαι στο Παλαιό Φάληρο και το τελευταίο χρονικό διάστημα ανήκω στην Ασφάλεια. Μέχρι σήμερα δεν έχω απασχολήσει την υπηρεσία και δεν έχω σε βάρος μου τίποτα πειθαρχικό, ούτε ποινικό. Διαμένω στην οδό … 59 στον Νέο Κόσμο μαζί με τη σύζυγό μου Ε.Μ. Κανείς δεν κάνει διακίνηση ναρκωτικών και την ποσότητα που βρήκατε στο σπίτι μου την έχω αποκλειστικά για προσωπική μου χρήση. Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τη σωματική διάπλαση, με το body building, έχω κατέβει σε διάφορους αγώνες και έχω αρκετές διακρίσεις. Λόγω της έντονης αθλητικής μου δραστηριότητας, κάνω χρήση αναβολικών ουσιών και για τον λόγο αυτό επειδή μου δημιουργούν ένταση και δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ, κάνω περιστασιακά χρήση χασίς για να ηρεμώ και να κοιμάμαι. Σήμερα εργαζόμουν κατά το ωράριο 15:00- 22:00 ως οδηγός εποχούμενης περιπολίας μαζί με τον συνάδελφό μου Ν.Π στον τομέα του Παλαιού Φαλήρου και των γύρω περιοχών. Μεσημεριανές ώρες και πριν πάω για δουλειά με κάλεσε ο θείος μου Ν.Κ ο οποίος θα βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά γιατί θα έφευγε ο γιος του με το καράβι να πάει στη Νάξο.

Επειδή γνωρίζω ότι ο θείος μου κάνει περιστασιακά κανά τσιγάρο, ειδικά σε περιόδους δύσκολες και επειδή ήξερα ότι διανύει μία δύσκολη περίοδο, πήγα να τον συναντήσω στο λιμάνι γιατί θα έφευγε για το χωριό και επί της ευκαιρίας τον φίλεψα με μικρή ποσότητα χασίς που είχα στο σπίτι. Στο σημείο αυτό να σας πω ότι ο συνάδελφος Ν.Π δεν έχει καμία σχέση ούτε γνώριζε τον σκοπό της μετάβασής μας στο λιμάνι και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την κίνηση μας εκτός τομέα».

Μαζί του συνελήφθη και ένας Ειδικός Φρουρός ο οποίος φέρεται να προμηθεύεται ναρκωτικά από τον αστυνομικό αλλά και τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο. Ο Ειδικός Φρουρός αφέθηκε ελεύθερος… όπως ο θείος αλλά και η σύζυγος του αστυνομικού.

Διαβάστε επίσης:

«Έσπρωχνε κόκα σε όλη την Αθήνα» ο αστυνομικός μποντιμπίλντερ – Ερευνώνται άλλοι 8

Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός μπόντι μπίλντερ για διακίνηση ναρκωτικών

«Προμηθεύει ναρκωτικά τους τράπερ» - Πώς μια ανώνυμη καταγγελία «έκαψε» τον αστυνομικό - bodybuilder