ΠΑΙΔΙ

Περίπατος στον Εθνικό Κήπο για τις οικογένειες του Make a Wish και μια πριγκιπική στέψη στο Ζάππειο

Περίπατος στον Εθνικό Κήπο για τις οικογένειες του Make a Wish και μια πριγκιπική στέψη στο Ζάππειο

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής το Σάββατο 7 Μαΐου, με έναν συμβολικό περίπατο στον Εθνικό Κήπο υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τη φωταγώγηση του Ζαππείου Μεγάρου!

Τα παιδιά ευχής και οι οικογένειές τους, έδωσαν ραντεβού για τον ετήσιο περίπατο του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Walk for Wishes 2022, στον Εθνικό Κήπο έπειτα από 2 χρόνια περιορισμών. Εκεί συνάντησαν τις νεράιδες και τα ξωτικά τους (εθελοντές και εργαζομένους) και ενώθηκαν ξανά, όλοι μαζί, σε μία συμβολική δράση προς τιμήν όλων των παιδιών του οργανισμού. Συνοδεύοντας την πριγκίπισσα Ειρήνη και τον πρίγκιπά της, Θάνο, προς τη μεγαλοπρεπή, πριγκιπική στέψη, περπάτησαν μέσα στον Εθνικό Κήπο και ανέδειξαν με μοναδικό τρόπο τη δύναμη της εκπλήρωσης μίας ευχής.

Στο Ζάππειο, μία άμαξα περίμενε το πριγκιπικό ζεύγος και η στέψη ολοκληρώθηκε όταν οι οικογένειες και οι εθελοντές ενώθηκαν στο σιντριβάνι του Ζαππείου με όλους τους φίλους του οργανισμού που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, για να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία. Κυρίες επί των τιμών και Ιππότες υπέβαλλαν τα σέβη τους, η ποιήτρια του πριγκιπάτου «τραγούδησε» την ξακουστή Ειρήνη και την ιστορία της, η επιβλητική Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων έδωσε μελωδία με χαρούμενα, πριγκιπικά εμβατήρια και βαλς, ενώ οι υπήκοοι χόρεψαν και γιόρτασαν την τόσο σημαντική ημέρα.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη φωτογραφία της εκδήλωσης με φόντο το φωταγωγημένο μπλε Ζάππειο και με την υπόσχεση ότι του χρόνου θα επιστρέψει ο ετήσιος περίπατος για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, ανοιχτός στο κοινό, σε περισσότερες πόλεις, φωτίζοντας έτσι την ελπίδα και την αισιοδοξία για όλα τα παιδιά που πάσχουν από μία σοβαρή ασθένεια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, η Πρέσβειρα του οργανισμού, Φαίη Σκορδά, και η Μαριάνθη – Χριστίνα Καφετζή, Αντιπρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου, άνθρωποι οι οποίοι συνέβαλαν πρακτικά και ουσιαστικά στην πραγματοποίηση του εορτασμού.

Εξίσου σημαντική ήταν η υποστήριξη εταιρειών και υποστηρικτών μέσω χορηγιών σε είδος: Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, Εθνικός Κήπος Α.Ε., Φιλαρμονική ΟΠΑΝΔΑ – Δήμου Αθηναίων, Όλγα Καραβερβέρη, ProAV, Bobos Club, Manginas Horses & Cariage, Cynthia’s Golf Cars, Artisan Handmade Jewelry and Gifts, L'Oréal Hellas, IKON - BBDO Athens, TEMPO OMD, Artix, Ανθοπωλείο Ρίζου Ελένη, Βιβλιοπωλείο ΔΙΕΔΡΟ, Χορευτικός Σύλλογος ΑΣΚΑΥΛΟΣ, Studio Live, Printin. Ιδιαίτερο ευχαριστώ στη νεράιδα Χαρά Μαρκατζίνου, που πάντα γράφει εμπνευσμένα παραμύθια για τα παιδιά μας.