ΓΥΝΑΙΚΑ

Κορονοϊός: Τα παιδιά ήθελαν να αγκαλιάσουν τη γιαγιά της - Δείτε λοιπόν τι σκέφτηκε η μαμά τους

Κορονοϊός: Τα παιδιά ήθελαν να αγκαλιάσουν τη γιαγιά της - Δείτε λοιπόν τι σκέφτηκε η μαμά τους
facebook

Μετά από δύο μήνες η γιαγιά είδε από κοντά τα δισέγγονά της.

Μπορεί στη χώρα μας τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό να έχουν αρθεί και η επιστροφή στην κανονικότητα να συνεχίζεται , όμως οι αποστάσεις εξακολουθούν να τηρούνται για την ασφάλειά μας.

Το ίδιο ισχύει και για τις αγκαλιές οι οποίες θα πρέπει να αποφεύγονται ακόμα και μεταξύ των δικών μας ανθρώπων, όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Μάλιστα σε όλο το διάστημα της καραντίνας είδαν το φως της δημοσιότητας συγκινητικές στιγμές μεταξύ ηλικιωμένων που έβλεπαν τα εγγόνια ή τα παιδιά τους από τα μπαλκόνια ή την κάμερα του κινητού τους.

Η Carly Marinaro, από το Ιλινόι των ΗΠΑ, αναζητούσε εδώ και καιρό μια λύση προκειμένου να δει από κοντά την 85χρονη γιαγιά της Rose Gagnon.

Το ίδιο ανυπομονούσαν και τα παιδιά της.

Είναι πολύ δεμένη με την γιαγιά της και πριν την πανδημία συνήθιζαν να πίνουν παρέα τον πρωινό τους καφέ. « Όταν την Ημέρα της Μητέρας δεν μπόρεσε να είναι με κανέναν από τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της στεναχωρήθηκε πολύ», ανέφερε η Marinaro.

Τότε σκέφτηκε να βρει έναν ασφαλή τρόπο ώστε η γιαγιά της όχι μόνο να έρθει στο σπίτι για να τους δει αλλά και να μπορεί να αγκαλιάσει τα δισέγγονά της.

Έτσι άρχισε να αναζητά ιδέες στο διαδίκτυο. Ψάχνοντας βρήκε μακριά πλαστικά γάντια, σωλήνα PVC και κιτ μόνωσης παραθύρων. Ξόδεψε λιγότερα από 50 ευρώ για τα υλικά και με λίγη βοήθεια από ένα τοπικό κατάστημα της περιοχής κατάφερε να φτιάξει σε περίπου μια ώρα το «Hug Time», μια κατασκευή από πλαστικό που έδινε τη δυνατότητα επαφής χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία.

Από τη στιγμή που είχε βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε η γιαγιά της Marinaro να έρθει σπίτι της και να αγκαλιάσει την ίδια και τα δισέγγονά της, τα υπόλοιπα ήταν εύκολα.

H Rose Gagnon έλαβε ένα τηλεφώνημα και συγκεκριμένες οδηγίες από τα εγγόνια της για το τι έπρεπε να κάνει. « Γιαγιά πρέπει να χτενίσεις τα μαλλιά σου και να βάλεις κραγιόν ... θα κάνουμε ένα βίντεο», της είπαν.

Όταν έφτασε στο σπίτι τους έμεινε κατάπληκτη βλέποντας τι είχε κάνει η εγγονή της.

«Ήξερε ότι μου έλειπε όπως και τα δισέγγονά μου. Μου είχαν λείψει οι αγκαλιές τους. Είναι δύσκολο να μένεις μακριά από την οικογένειά μου ...» παραδέχτηκε η Rose Gagnon, η οποία ελπίζει ότι σύντομα θα μπορεί να αγκαλιάσει τους δικούς της ανθρώπους χωρίς προστατευτικά.

Πηγή:Mothersblog.gr