ΓΥΝΑΙΚΑ

Η πιο αποτελεσματική μάσκα μαλλιών με μέλι και μπανάνα

Η πιο αποτελεσματική μάσκα μαλλιών με μέλι και μπανάνα

Για τέλεια μακριά μαλλιά

Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που συμβάλλει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Εκτός από την ωραία γεύση που δίνει, αυτή η γλυκιά ουσία κρύβει πολλά καλλυντικά οφέλη, κυρίως για τα μαλλιά σου. Αρχικά αποτρέπει το σπάσιμο της τρίχας, περιορίζει την τριχόπτωση ενώ βοηθά στην βελτίωση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής.

Επιπλέον όταν εφαρμοστεί τοπικά προσθέτει έντονη λάμψη. Η θεραπεία με μέλι μία φορά την εβδομάδα μπορεί να κάνει αισθητή διαφορά στην ποιότητα και υφή των μαλλιών σου. Ωστόσο το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να συνδυάσεις το μέλι με άλλα θρεπτικά συστατικά για να φτιάξεις εύκολες αλλά θαυματουργές μάσκες.

DIY μάσκα μαλλιών με μέλι και μπανάνα

Βήμα 1: Ανάμειξε 2 ώριμες μπανάνες, μισό φλιτζάνι μέλι και ένα τέταρτο φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Βήμα 2: Ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 3: Εφάρμοσε σε όλο το μήκος των μαλλιών και στο τριχωτό της κεφαλής.

Βήμα 4: Άφησε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 5: Ξέπλυνε καλά τα μαλλιά χρησιμοποιώντας ένα ήπιο σαμπουάν και χλιαρό νερό.

Βήμα 6: Πάρε μια χτένα με φαρδιά δόντια και χτένισε μέσα από τα μαλλιά για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα μπανάνας που θα μπορούσαν να έχουν κολλήσει.

Βήμα 7: ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό για να σφραγίσεις την υγρασία. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιοτίνη, φυσικά έλαια, βιταμίνες και μαγνήσιο άρα είναι η καλύτερη μάσκα που θα μπορούσες να εφαρμόσεις στα μαλλιά σου.