ΓΥΝΑΙΚΑ

Σημάδια στα νύχια: Δες τι σημαίνουν και φρόντισε τα νύχια σου αναλόγως

Σημάδια στα νύχια: Δες τι σημαίνουν και φρόντισε τα νύχια σου αναλόγως

Σπάνε τα νύχια σου ή έχουν ραβδώσεις; Δες τι κρύβεται πίσω από αυτά τα σημάδια.

Μπορεί εμείς οι γυναίκες να βάφουμε διαρκώς τα νύχια μας αλλά γνωρίζεις πολύ καλά πως έχουν και αυτά τον δικό τους τρόπο να «διαμαρτύρονται». Λευκά σημάδια, ξεφλούδισμα και κιτρινίλες είναι μερικά από τα σημάδια που μας προδίδουν πως κάτι συμβαίνει.

Ψυχραιμία! Πρωτίστως θα πρέπει να παρατηρήσεις αν αυτά τα σημάδια μένουν για πολλές μέρες στα νύχια σου. Αν είναι κάτι παροδικό και μετά από λίγες μέρες εξαφανιστούν, δε χρειάζεται να ανησυχείς. Αν, ωστόσο, δεις ότι επιμένουν, ότι βάφεις και ξεβάφεις τα νύχια σου και τα σημάδια είναι εκεί, αυτό ίσως και να υποδηλώνει ότι υπάρχει κάποιο θέμα με την υγεία σου.

1)Λευκό μισοφέγγαρο στη βάση του νυχιού: Αν αυτό το σημάδι είναι μεγάλο και όσο περνά ο καιρός γίνεται μεγαλύτερο, καλό είναι να ελέγξεις την υγεία του ήπατος και της καρδιάς σου. Αν είναι ίσα-ίσα ορατό, δε χρειάζεται να ανησυχείς.

2)Σπάνε τα νύχια σου και είναι αδύναμα; Σκέψου μήπως τελευταία είσαι πολύ αγχωμένη για κάτι, μήπως καταναλώνεις περισσότερο αλκοόλ από το φυσιολογικό ή μήπως λείπουν οι βιταμίνες D και B από τον οργανισμό σου. Προσπάθησε να βελτιώσεις τη διατροφή σου και να ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο παρατηρώντας παράλληλα και τα νύχια σου, ώστε να δεις αν τελικά αυτό έφταιγε.

3)Μαύρες ή καφέ ρίγες: Πρόκειται για το σημάδι που πρέπει να σου χτυπήσει «καμπανάκι». Αν έχεις σκουρόχρωμες ρίγες στη βάση του νυχιού, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη για μελάνωμα. Αν το προλάβεις, όμως, έγκαιρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

4)Κάθετες ραβδώσεις: Συνήθως, πρόκειται για ένα σημάδι γήρανσης. Σπάνια μπορεί να σημαίνουν ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα αναιμίας ή καρδιαγγειακών παθήσεων.

5)Οριζόντιες ραβδώσεις: Κατά βάση οφείλεται σε τραυματισμό που μπορεί να σου προκάλεσε κατά λάθος η μανικιουρίστ. Πολύ σπάνια είναι ένδειξη για πρόβλημα θυρεοειδούς.