ΓΥΝΑΙΚΑ

Πέντε νέες συνήθειες να δοκιμάσεις όταν είσαι πολύ αγχωμένη και νευρική

Πέντε νέες συνήθειες να δοκιμάσεις όταν είσαι πολύ αγχωμένη και νευρική

Πρέπει λίγο να χαλαρώσεις

Αυτή η χρονιά ήταν κάπως περίεργη για όλους μας, και κάτι μας λέει πως έτσι θα συνεχίσει να είναι μέχρι και την εκπνοή της. Και ανεξάρτητα από το αν είσαι μόνιμα αγχωμένη ή χαρούμενος άνθρωπος πριν ξεκινήσει όλο αυτό, είναι απολύτως λογικό και φυσιολογικό να νιώθεις λυπημένη, αγχωμένη ή έναν συνδυασμό και των δύο αυτές τις ημέρες. Με το να ζεις μέσα σε μία παγκόσμια πανδημία όλο αυτό το διάστημα είναι σχεδόν σίγουρο πως θα χάσεις το μυαλό σου κάποια στιγμή.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να ξεφύγεις λίγο και να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου. «Βασικά, είναι ένας τρόπος να βγάλεις το μυαλό σου από ό, τι σε ενοχλεί εστιάζοντας στην παρούσα στιγμή. Η «υπερδιόρθωση» μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη όταν αντιμετωπίζεις αβεβαιότητα ή μια κατάσταση που δεν έχεις και πολύ τον έλεγχο της», λέει η Regine Galanti, ιδρύτρια της Long Island Behavioral Psychology.

Δες λοιπόν 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να ξεφύγεις και να νιώσεις λίγο καλύτερα από σήμερα κιόλας.

#1. Ταξίδεψε με ένα βιβλίο

Με τη σωστή ιστορία μπορείς να εστιάσεις τόσο πολύ στους χαρακτήρες και την πλοκή ώστε να ξεχάσεις τι συμβαίνει στη ζωή σου. Η αισθητηριακή εμπειρία του να γυρίζεις τις σελίδες και να διαβάζεις κάθε λέξη μπορεί να σε βοηθήσει να σε κρατήσεις και στην παρούσα στιγμή.

#2. Παίξε ένα βίντεο παιχνίδι

Την επόμενη φορά που η μαμά σου παραπονεθεί ότι βρίσκεσαι ξανά στην παιχνιδοκονσόλα σου, πες της ότι είναι καλό για την ψυχική σου υγεία. Σύμφωνα με τη Δρ Galanti, παιχνίδια όπως το Animal Crossing που είναι δραστήριο, συναρπαστικό και σου επιτρέπουν να συνδεθείς με φίλους μπορεί να είναι ένας υγιής τρόπος αντιμετώπισης - αρκεί να μην κάθεσαι να παίζεις όλη μέρα κάθε μέρα.

#3. Δοκίμασε μια καινούργια συνταγή

Το να ακολουθείς μια συνταγή απαιτεί κάποια προσοχή, που σημαίνει λιγότερο χώρο στον εγκέφαλό σου για ανήσυχες σκέψεις. Ναι! Επιπλέον, κρατάς τα χέρια σου απασχολημένα, ενώ και οι αισθήσεις σου εμπλέκονται. Και τα δύο αυτά πράγματα κάνουν ακόμη πιο εύκολο το να είσαι «παρούσα» σε αυτό που κάνεις.

#4. Ακολούθησε ένα make up tutorial

Με μια βόλτα στο Tik Tok ή στο YouTube θα βρεις πολλά make up tutorials για να δοκιμάσεις να αντιγράψεις. Δεν έχει σημασία που δεν έχεις κάπου να πας λόγω καραντίνας, διασκέδασε φτιάχνοντας τον εαυτό σου και στη συνέχεια βγάλε άπειρες φωτογραφίες το τελικό αποτέλεσμα.

#5. Δες λίγο Netflix

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Πέρασε χρόνο με τον εαυτό σου, κάνε beaute, μαγείρεψε να φας και κάνε cocooning μέχρι το βράδυ χαζεύοντας στο Netflix τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές.