ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πλύνεις τα εργαλεία μακιγιάζ

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πλύνεις τα εργαλεία μακιγιάζ

Μόνο δύο υλικά θα χρειαστείς για να τα καθαρίσεις.

Παραδέξου το! Αυτές τις μέρες της καραντίνας έχεις βάλει πάνω στο πρόσωπό σου ό,τι κυκλοφορεί σε μάσκα ομορφιάς, κρέμα ή ορό λάμψης. Σίγουρα, θα έχεις πειραματιστεί και με σπιτικές συνταγές ομορφιάς με υλικά που έχεις στην κουζίνα ή τα ντουλάπια του σπιτιού σου. Καλό είναι αυτό! Αυτή η δεύτερη καραντίνα ήταν μια ευκαιρία να αφιερώσεις και πάλι πολύ χρόνο στον εαυτό σου και στην εικόνα σου.

Υπάρχει, ωστόσο, κάτι που οι περισσότεροι αμελούμε όσον αφορά την ομορφιά μας. Και, μάλιστα, καταλήγουμε να βλάπτουμε την επιδερμίδα μας με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συχνά σπυράκια. Τι είναι αυτό; Ξεχνάμε ή δεν προλαβαίνουμε να πλύνουμε τα πινέλα και σφουγγαράκια μακιγιάζ.

Αν το σκεφτείς καλύτερα, αυτά τα εργαλεία μακιγιάζ συγκεντρώνουν πάνω τους πολλή σκόνη και πού καταλήγει αυτή η σκόνη; Πάνω στο δέρμα σου. Πρέπει, λοιπόν, να τα καθαρίζεις και αυτό να σου γίνει συνήθεια μία φορά την εβδομάδα. Αναρωτιέσαι πώς καθαρίζονται τέλεια; Με δύο απλά υλικά: με baby shampoo και ελαιόλαδο.

Ανάμειξε τα δύο υλικά σε ένα μπολ και ανακάτευε μέσα στο μείγμα το κάθε πινέλο και σφουγγαράκι. Έπειτα, ξέπλυνε με χλιαρό νερό στον νεροχύτη, έχοντας με κάθετη φορά προς το νερό το κάθε beauty tool. Αυτό ήταν! Τώρα τα εργαλεία μακιγιάζ είναι πεντακάθαρα. Άφησέ τα πάνω σε πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν και that’s it! Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, δε νομίζεις;