ΓΥΝΑΙΚΑ

Κίρα Νάιτλι: «Αισθάνομαι σαν να αποτυγχάνω σε καθημερινή βάση»

Κίρα Νάιτλι: «Αισθάνομαι σαν να αποτυγχάνω σε καθημερινή βάση»
«Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ το παιδί μου».
ΑΠΕ

Το καθήκον να μιλήσει ανοιχτά για τη γυναικεία φύση αισθάνεται ότι έχει η Κίρα Νάιτλι μετά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη βιογραφική ταινία "Colette" στην οποία ενσαρκώνει την εμβληματική Γαλλίδα συγγραφέα της αβάν γκαρντ Σιντονί Γκαμπριέλ Κολέτ.

«Αισθάνομαι ότι έχω την ευθύνη να βοηθήσω στη δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου» δήλωσε η 33χρονη Αγγλίδα ηθοποιός σε συνέντευξή της.

Δείτε την Κίρα Νάιτλι στο τρέιλρ του "Colette":


«Ζούμε σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από άνδρες και μπορεί να είναι μόνο χρήσιμο να μιλάμε για τη συνολική εμπειρία μιας γυναίκας, ως αντίθετο στην πολύ λεπτή γραμμή θηλυκότητας, την οποία συνήθως βλέπουμε στην κουλτούρα μας», ανέφερε.

Η ηθοποιός μίλησε για το ίδιο θέμα που έχει θίξει σε δοκίμιο που έγραψε για τη συλλογή με τίτλο "Feminists Don't Wear Pink" (Οι φεμινίστριες δεν φορούν ροζ), αλλά και στην περιοδεία για την προώθηση της ταινίας Collette: για τις πραγματικότητες της μητρότητας.

Οι γυναίκες δεν εισπράττουν επαρκώς τα εύσημα για «τον σωματικό και συναισθηματικό μαραθώνιο, τον οποίο περνούν όταν γίνονται μητέρες», υπογράμμισε.


«Προέρχομαι από ένα μέρος με απίστευτα πλεονεκτήματα. Έχω ένα απίθανο σύστημα υποστήριξης. Είμαι εκπληκτικά τυχερή στην καριέρα μου. Μπορώ να αντέξω την καλή φροντίδα των παιδιών και παρ' όλα αυτά εξακολουθώ να βρίσκω ότι είναι.... πολύ δύσκολο», είπε και πρόσθεσε: «Είναι σωστό να το πω αυτό».

«Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ το παιδί μου, απλά παραδέχομαι ότι η στέρηση του ύπνου, οι ορμονικές αλλαγές, η αλλαγή στη σχέση με τον σύντροφό μου, είναι όλα πράγματα που με κάνουν να αισθάνομαι σαν να αποτυγχάνω σε καθημερινή βάση. Πρέπει να υπενθυμίζω στο εαυτό μου ότι δεν απέτυχα, ότι κάνω μόνο αυτό που μπορώ να κάνω, αλλά δεν είναι εύκολο», εξήγησε η ηθοποιός.

Η Νάιτλι, η οποία διέθεσε 10.000 δολάρια στην εκστρατεία Time's Up κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, μίλησε επίσης για την εμπειρία της θεραπείας.

Όταν ήταν στο αποκορύφωμα της φήμης της και η προσοχή των παπαράτσι ήταν στραμμένη πάνω της, η ηθοποιός έχασε την εμπιστοσύνη στον εαυτό της. «Κοιτάζοντας πίσω, βλέπω ότι όλη αυτή η περίοδος, στην ηλικία των 19 έως 23 ετών είναι πολύ θολή», είπε και αποκάλυψε ότι ο κόσμος της κατέρρευσε στα 22 της χρόνια.

«Τα πάντα σταμάτησαν να λειτουργούν και ένιωθα σαν να ήμουν σπασμένη σε μικροσκοπικά κομμάτια, σαν να είχε διαλυθεί ο εγκέφαλός μου. Η θεραπεία, ειδικά η υπνοθεραπεία», όπως τόνισε, της έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψει στο κόκκινο χαλί.

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα αντιδράσει στη ζωή, αλλά το θετικό που προέκυψε από την κατάρρευσή μου είναι ότι ήμουν σε θέση να περάσω την άλλη πλευρά» κατέληξε. «Ξέρω ότι μόνο και μόνο επειδή σήμερα κάτι φαίνεται σαν βουνό, δεν σημαίνει ότι θα είναι και αύριο έτσι», σημείωσε.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις