Θέλετε να είστε υγιείς; Δείτε τότε τι πρέπει να τρώτε κάθε πρωί
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
pixabay

Θέλετε να είστε υγιείς; Δείτε τότε τι πρέπει να τρώτε κάθε πρωί

Newsbomb

Αυτά επιλέγουν για την καθημερινή τους διατροφή όσοι «αγαπούν» και σέβονται το σώμα και τη ζωή τους

Φρούτα, γαλακτοκομικά και κρύα δημητριακά επιλέγουν να τρώνε για πρωινό, όσοι άνθρωποι θέλουν να διατηρούν τη σιλουέτα τους. Έτσι, τουλάχιστον αποκάλυψε μία μελέτη που έγινε από το VTT Technical Research Centre της Φινλανδίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αναλύθηκαν και μελετήθηκαν οι συνήθειες του πρωινού 147 ατόμων, με σκοπό να πέσει «φως» σε αυτές τις συνήθειες που θα ωφελούσαν όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Οι συμμετέχοντες είχαν Δείκτη Μάζα Σώματος 21,7 κατά μέσο όρο, ενώ το βάρος τους κινούνταν στα επίπεδα των 60 κιλών. Για να επιλεχθούν, έπρεπε να διατηρούν υγιές βάρος, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις, ενώ στη συνέχεια δεν είχαν τη βοήθεια κάποιου συμβούλου.


Στην ερώτηση «τι θα επιλέγατε για πρωινό;», η πιο κοινή απάντηση των ατόμων με υγιές βάρος ήταν φρούτα, με το 51% να απαντά πως τρώει φρούτα σχεδόν κάθε πρωί.

Άλλες δημοφιλείς απαντήσεις ήταν τα γαλακτοκομικά, με το 41% των συμμετεχόντων να τα επιλέγει και τα κρύα δημητριακά ή γκρανόλα ήταν η απάντηση του 33%. Το 32% απάντησε ψωμί και το 29% μαγειρεμένα δημητριακά.

Τα αβγά ήταν επίσης δημοφιλής επιλογή και μάλιστα υψηλότερη απ’ όσο περίμεναν οι ερευνητές, φτάνοντας το 31%. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απάντησαν ότι, το πρωί δεν τρώνε τίποτα και πίνουν μόνο καφέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved